Rehber 2025 Discord Banwave'i çok tehlikeli

Selamlar.

2025'in Ocak aylarında başlayan banwave durumu hakkında konuşmak istiyorum. Discord 2025 yılının başlarında gerekli gereksiz bütün herkese "çocuk istismarı" ve "nefret söylemi" gibi sebeplerden dolayı gereksiz kalıcı ban atıyor. 2-3 botun mesajınızı sürekli olarak raporlaması sonucu artık sistem sizi hiç araştırmaya sokmadan kalıcı şekilde banlıyor ve hesabınızı ne yapsanız geri alamıyorsunuz. Bu durum Reddit'te çok defa konuşuldu ancak herhangi bir düzenlemeye gidilmedi. Ayrıca Discord'un kendi destek ekibi de rezalet ve sadece otomatik yanıt veren bir bottan ibaret.

Sadece otomatik mesaj atmaya yarayan bir bot haliyle hesabınız hakkında en ufak bir değişiklik yapmıyor ve bunun sonucunda giden hesabınız gerçekten kalıcı olarak yasaklanmış oluyor. Bu gibi durumların tonlarcasını r/bannedfromdiscord gibi Subreddit'lerde görebilirsiniz. Hatta kişilerin 4 sene önceki mesajlarına atılan raporlar yüzünden ban yiyip Discord'un "1300 gün önce" ban attığı gibi durumlar da gözüküyor.

Discord üzerinde olabildiğince dikkatli olmaya çalışın çünkü artık sistem sizin ne yazdığınıza bakmıyor, sadece rapor sayısına bakıyor.

E raporu neye göre veriyor botlar. Madem ne yazdığımıza bakmıyorsa

Bu durumdan ben de etkilendim bu arada. 2 Hesabım arka arkaya çocuk istismarı sebebi ile ban yedi. 2020 hesap aldım onu kullanıyorum.

E raporu neye göre veriyor botlar. Madem ne yazdığımıza bakmıyorsa
Sürekli olarak karıştırlıyor. Yani birinde hakaret, diğerinde ırkçılık, diğerinde çocuk istismarı gibi gibi. Bir süre sonra hesabınızı direkt askıya alıyorlar.

Mesaj yazmayacaz o zaman aksi takdirde nasıl korunabiliriz ki bundan

Discord tarafında gerçek insanlar tarafından mesajlarınız incelenirse "mesajlarımız kontrol ediliyor" derler. İnceleyemediklerinde de böyle sorunlar oluyor. Yapay zeka ile kontrol sağlamaya çalışsabilirler en azından. Böyle durumlarda hesabım (platform fark etmez) saçma sapan ban yerse ve hesabımı geri alamazsam bir daha o platformu kullanmam olur biter. Benim gibi düşünen insan sayısı artarsa ve onlar da aynı şekilde ban yerlerse kullanıcı kaybederler. Sürekli yeni hesap mı açacağız?

Discord'da arkadaş ortamı dışında sunuculara girmeyi falan da tercih etmezdim.

Zaten discord'da bir sunucuya girdiniz, 5 sene içinde kaldınız cart curt ama o sunucuya hiç mesaj atmadınız diyelim. Yani sadece üyesisiniz ama hiç bir katkınız yok ama birisi gelip o serverda hoş olmayan içerik türleri (Sosyalde yazamam.) paylaşıp sunucu Discord tarafından kapatılırsa BÜTÜN kullanıcıların hesapları ya kalıcı olarak yasaklanıyor ya da uyarı alıyor. Uyarı aldıktan bir süre sonra zaten kalıcı yasaklamaya dönüyor olay.

Yukarıda attığım fotoğrafta adam yanıt olarak "iyi" dediği için "Çocuk istismarı" suçu ile kalıcı yasaklama almış. Hayır işin komik yanı kalıcı olan yasaklamaların altına da "2 Yıl sonra bu yasaklama etkisini giderecektir" yazıyor ancak kalıcı olan yasaklama mantıken etkisini gideremez, ki gidermiyor da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…