2025 TYT denemelerde 72 net iyi mi?

Alimulu

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar mümkünse geçmiş senelerdeki TYT denemelerine aşina olanlar yahut mezun arkadaşlar cevaplasın (ha bir de ortalama deneme netleri 60 ya da üstü olanlar cevaplarsa daha iyi tahlil yaparım). Ben hem internetteki hocaların cevaplarına göre hem de kesinlikle emin olduğum soruları hesaba katarak bu denemede ortalama 72 net yaptığımı hesapladım. Bu denemeye göre çok mu kötü bu not? Bu senenin TYT'si geçmiş senelere kıyasla nasıldı?

Fena değil ama şunu söyleyeyim bu sene her sene olduğu gibi yine Zekayı değil, uyumu ölçen bir sınavdı.

Geçen sene matematikten 20 net yaptım bu sene öylesine gireyim dedim matematiğe geldiğimde sürem o kadar azdı ki en kötü 10 soruya bakamadım bile o yüzden bu netler çok kötü sayılmaz geçen seneye göre çok yapamadım diyenleri gördüm geçen sene en azından yapanlar vardı bir de AYT daha önemli ona odaklan şimdiden takma TYT'i.

Sorular zor değildi ancak çok çalışmış veya diğer insanlara göre çok zekide olsan bu sınav gerçekten oyalayıcıydı soruların uzunluğu özellikle Türkçe ve matematikte çoktu, yorumdan daha çok anlamayla ilgili geçen seneye göre kıyaslamak zor çünkü geçen sene bilgi ağırlıklıydı bu sene birçok kişi soru yetiştiremedi o yüzden 72 net önceki senelere göre muhtemelen daha iyi bir sıralama ve puan sağlar gibi.

Ve hani 2024'te olsa her sene gelen çok kolay sorular bu sene yoktu irrasyonel olsun veya termometre sorusu falan garip bir sınavdı felsefenin metinleri Türkçe son 4'lü sorulardan daha karmaşıktı falan.

Ve hani 2024'te olsa her sene gelen çok kolay sorular bu sene yoktu irrasyonel olsun veya termometre sorusu falan garip bir sınavdı felsefenin metinleri Türkçe son 4'lü sorulardan daha karmaşıktı falan.
Hocam aslında matematikte gerçekten kolay sorular vardı 10'a yakın ancak bunlar ciddi manada işlemsel olarak uzundu çok vakit kaybettirdi keza Türkçede de dediğin gibi son 4'lü de dahil normal ösym tarzından biraz daha uzun sorular vardı. Bir çok kişi Türkçe de 35 üstü işaretledim vs. diyor ancak muhtemelen çoğu yanlıştır.

Bence Türkçe kolay diyenleri çoğu mesela b şıkkı doğru geldiği gibi işaretleyip diğer şıklara bakmayanlar gerçek cevapları görünce anlarlar ( Türkçe ÖSYM tarzıydı ona bir şey diyemem ama kolayda değildi )bu arada matematik kolaylar tabii ki vardı ama diğeri gibi ham değildi onda bile kolay olmasına rağmen süreye oynanmış gibiydi vakit çok kaybettiriyordu full yapan arkadaşım matematikten 8 9 boşum var dedi siz düşünün.

Öyle zaten birçok sorunun hangisinin doğru olup olmadığını dahi karar veremiyor millet yorumlama ve okuduğunu anlama üzerine olsa da eleyiciliği yüksek bir sınavdı.

Felsefeyi filozoflar hazırlamış.

Sizce TYT 75-80 civarlarıyla, 45-50 falan da AYT yapsam ilk 50 bine girebilir miyim sayısalda? Giremessem kaça girerim? Tahmini soruyorum sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…