İşletim sistemine üreticisi destek vermeyecek, bu da günümüz standartlarında - çoğunuzun malesef anlamsız şekilde alışık olduğu - güncellemeler ile kısıtlanarak devam ettirilmeye çalışılacak. Mümkün olduğunca Win10'da kalmanın, aşırı kurcalanacak şeyler yapmıyorsan bir sıkıntısı yok. Ancak kullandığın programların gerekli/gereksiz güncellemelerle Win10'da çalışmama durumu var, o konuda zorunluluk yaşarsan seve seve geçmeni bekleyecekler...
Tabi linux'a geçip win ve mac'e kafa sallayabilirsiniz - eğer özellikle oyun konusundaysa durum, Valve bu konuda güzel mayın tarlası döşedi win/mac işletim sistemleri adına.
Ama işinle ilgili bir güncelleme zorunlu değilse, bak keyfine. Her yeni çıkan şey iyi değildir - nasıl şu an Doom The Darkages ön satınalım paketleri iptal ediliyorsa, çünkü paketi açıp içinde dijital cdkey/QR kod görmek istemiyor aklı başında insanlar. Bu da korsan sulara bayrak açmayı haklı çıkartan yegane sebeplerden biri, satınalıyorsam benim değilse bu satınalma değil kiralamadır ve kira ömür törpüsüdür.