2025 yılında GTX 1660 Super alınır mı?

Laptopumu satıp 10000 TL gibi bir bütçe oluşturacağım. B450M anakart ve söylediğim işlemciyi kullanmak istiyorum. Ondan dolayı çok yükseğe çıkamıyorum ekran kartında.
B450m bir anakart 2.el 1500TL, sıfır 2000-2500TL
R5 3600 2.el 1500TL, 5600 ise sıfır 3500TL (Fiyatının artması muhtemel.)
16 GB RAM, İtopya'da sık sık 1000TL civarına düşüyor.

Komple sıfır ve pahalı seçenekten gitseniz 3000TL kalıyor ama 2.el olarak tercih ederseniz 6000TL. Anakartı 2.el olarak alırsanız 4000TL, sadece işlemci 2.el 5000TL.
Size kalmış tabi ama bir ortasını bulursunuz gibime geliyor. Şansa R5 5600'ü 2500TL'ye 2.elde alabilirsiniz.

B450m bir anakart 2.el 1500TL, sıfır 2000-2500TL
R5 3600 2.el 1500TL, 5600 ise sıfır 3500TL (Fiyatının artması muhtemel.)
16 GB RAM, İtopya'da sık sık 1000TL civarına düşüyor.

Komple sıfır ve pahalı seçenekten gitseniz 3000TL kalıyor ama 2.el olarak tercih ederseniz 6000TL. Anakartı 2.el olarak alırsanız 4000TL, sadece işlemci 2.el 5000TL.
Size kalmış tabi ama bir ortasını bulursunuz gibime geliyor. Şansa R5 5600'ü 2500TL'ye 2.elde alabilirsiniz.
Peki bu parçaları alırken nelere dikkat etmeliyiz mesela anakartı 2. El mi yoksa 0 mı almak mantıklı? Çünkü daha psu ve ssd eklenmedi sistem içine.

RX 5600XT 3500TL'ye GTX 1660S yerine iyi bir tercih ama 4-5 yıl bu fiyattaki hiçbir GPU (sorunsuz oyun açsın.) Kurtarmaz. Bugünden bile grafikleri düşüğe doğru yavaş yavaş geliyorlar. Ama her yeni çıkan oyunu takip etmeyecekseniz ve illa "iyi grafik olsun" demiyorsanız iş görebilirler. Tabii 4-5 sene sonrasını tahmin etmesi zor.

Bütçeniz 4500'e çıkabiliyorsa RX 6600 veya Arc A750 şiddetle tavsiye ederim ama çıkamıyorsa 3500TL civarına RX 5600XT en güçlü kart oluyor. RX 5700/XT'de düşebiliyor ayrıca.

O fiyata RX 5600XT var evet ama kumar gibi bir ekran kartı ben tavsiye etmem arkadaşımda vardı RX 5600XT bilgisayardan soğudu WattMan vb. hatalar yüzünden tabii her kart öyle değil temizide çıkar ama sorunlusuda.

O fiyata RX 5600XT var evet ama kumar gibi bir ekran kartı ben tavsiye etmem arkadaşımda vardı RX 5600XT bilgisayardan soğudu WattMan vb. hatalar yüzünden tabii her kart öyle değil temizide çıkar ama sorunlusuda.
AMD kullanıcısı ve Wattman'nın kralını yaşayan biri olarak şahsen genede öneririm. Şansa ve doğru kararlar ile fiyatına göre çok iyi performans sunan kartlar. Tabi alacak kişinin kararı.

Peki bu parçaları alırken nelere dikkat etmeliyiz mesela anakartı 2. El mi yoksa 0 mı almak mantıklı? Çünkü daha psu ve ssd eklenmedi sistem içine.
İşlemci 2.el konusunda en az baş ağrıtan parça oluyor.
Pinlerinin sağlamlığı ve performans'ına bakmanız yeterli oluyor. Ayrıca sıcaklık durumuna.

Anakart ise çoğunlukla sorunlu olmayan ama en çok kontrol gerektiren oluyor.
Tüm girişleri, yuvaları test etmeniz ve voltaj girişlerinin kaç çektiğine bakmanız lazım.

RAM 2.el alınmaz, sıfırı ile aynı oluyor fiyatları. (DDR4 için.)

SSD sıfır uygun fiyata bulunuyor. (Exceria G2 gibi.)

PSU 2.el 1000-1500TL civarına çok iyi model bulursunuz ama temiz olma garanti çok olmayabiliyor. (OCCT PSU testi ve normal oyun testi ile aşağı yukarı anlaşılıyor.)

Tabi SSD ve PSU ile sizin ekran kartı parası pek çıkmıyor. 1500TL'ye RX 580 filan alırsınız sanırım kalan bütçe ile anca.

AMD kullanıcısı ve WattMan'nın kralını yaşayan biri olarak şahsen gene de öneririm. Şansa ve doğru kararlar ile fiyatına göre çok iyi performans sunan kartlar. Tabii alacak kişinin kararı.

Pinlerinin sağlamlığı ve performans'ına bakmanız yeterli oluyor. Ayrıca sıcaklık durumuna.

Tüm girişleri, yuvaları test etmeniz ve voltaj girişlerinin kaç çektiğine bakmanız lazım.

PSU 2.el 1000-1500TL civarına çok iyi model bulursunuz ama temiz olma garanti çok olmayabiliyor. (OCCT PSU testi ve normal oyun testi ile aşağı yukarı anlaşılıyor.)

Tabii SSD ve PSU ile sizin ekran kartı parası pek çıkmıyor. 1500TL'ye RX 580 filan alırsınız sanırım kalan bütçe ile anca.

RX 580 nerede 1500 ben göremedim.

AMD kullanıcısı ve WattMan'nın kralını yaşayan biri olarak şahsen gene de öneririm. Şansa ve doğru kararlar ile fiyatına göre çok iyi performans sunan kartlar. Tabii alacak kişinin kararı.

Tabii SSD ve PSU ile sizin ekran kartı parası pek çıkmıyor. 1500TL'ye RX 580 filan alırsınız sanırım kalan bütçe ile anca.

RX 590 için ne dersiniz?

4 GB modelleri çok sık düşüyor, takip etmeniz lazım. 8 GB modelde düşüyor ama mining riski çok yüksek bu kartlarda.

RX 580 ile aralarında 5 FPS var. 2000TL civarı için iyi ama daha üstü kötü.

Sarı sitede mi denk geliyor o fiyatlara. 4 VRAM'li kartın ömrü oldukça kısa olur gibi. Anlaşılan 2060 gibi bir kart düşürmek lazım.

RX 580 nerede 1500 ben göremedim.

RX 590 için ne dersiniz?

Ben 1.5k ya almıştım temiz miningsiz RX 580. Denk gelmesi lazım şans işi biraz ama daha ileri dönük olması adına 500 serisi bir ekran kartını önermek ne kadar doğru olur bilmiyorum çünkü bu kartların çoğu minig görmüş kartlar.

Sarı sitede mi denk geliyor o fiyatlara. 4 VRAM'li kartın ömrü oldukça kısa olur gibi. Anlaşılan 2060 gibi bir kart düşürmek lazım.

500 serisi bir kart yerine 2060 daha iyi olabilir dediğiniz gibi ve alacaksanız da 4 GB bir kart almayin.

Çoğu sitede çıkıyor. 4 GB VRAM ölü yatırım ama bütçeniz yoksada ekran kartsız PC açılmaz sonuçta. İlla 4-5 yıl kullanmak yerine ileride değiştirirsiniz veya bütçeyi arttırıp daha üstlere çıkın. Tabi şuanlık 10 bin TL'ye ekran kartlı (Çoğu sıfır) sistem toplamak imkansız gibi.
Direk 2.el hazır sistem alabilirsiniz belki.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı