2025 yılında oyun için dizüstü bilgisayar alınır mı?

Bütçe
50.000 TL
Taşıma gibi bir amaç yoksa masaüstü her konuda çok daha iyi. Laptopların 4060'ı ile masaüstü 4060'ı aynı performansı vermiyor. Kısacası masaüstü çok daha ucuza çok daha iyi performans veriyor.

Peki dostlar, bana göre AMD uzun süredir Intel'den daha iyi işler ortaya çıkartıyor ancak dizüstü bilgisayarlarda çok az AMD işlemcili sistem görebiliyoruz. Bu durum neden bu şekilde sizce? İleride dizüstü bilgisayarlarda Intel-AMD dengesi sizce nasıl bir hal alabilir? Şahsen Intel'i çarpan kilidi, yazılım sorunları, ısınma sorunu ve oyun-iş performans dengesi bozukluğu konusundan ötürü tercih etmiyorum.

Peki dostlar, bana göre AMD uzun süredir Intel'den daha iyi işler ortaya çıkartıyor ancak dizüstü bilgisayarlarda çok az AMD işlemcili sistem görebiliyoruz. Bu durum neden bu şekilde sizce? İleride dizüstü bilgisayarlarda Intel-AMD dengesi sizce nasıl bir hal alabilir? Şahsen Intel'i çarpan kilidi, yazılım sorunları, ısınma sorunu ve oyun-iş performans dengesi bozukluğu konusundan ötürü tercih etmiyorum.

Laptopta Intel masaüstünde olduğu kadar kötü değil. Attığım model rakipsiz bir model. İ7 14700HX devasa güçlü bir işlemci ve o cihazın soğutması bu işlemciyi soğutabiliyor.

Sorum başlıktaki gibi dostlar. Eskiden olsa ben dahil herkes, oyun için bilgisayar almak isteyen insanlara masaüstü yönünde öneri verirdi ancak artık teknoloji gelişti ve dizüstü bilgisayarlar birçok konuda masaüstü sistemlere yaklaşmış gibi görünüyor.

Sorulacak soruyu tahmin edebiliyorum; "nasıl kullanacağına göre değişir" diye soracaksınız, oyun için kullanılacak ve kullanıcı gerektiği zaman başka işler için de farklı konumlarda cihazını kullanabilecek. Bütçe aradığımız ortalama 50.000TL diyelim, yani bu fiyat bandına yakın cihazlar için karşılaştırma yapalım.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Sizce alınır mı? Beklenmeli mi yoksa günümüz teknolojisi yeterli mi? Dizüstü bilgisayarların ileriye dönük olmaması sorunu sizce devam ediyor mu?

İş gereği sabit bir konumda olamadığım için mecburen 65 k civarı bayılıp 4070 kartlı bir laptop aldım, aynı parayla bunu neredeyse ikiye katlayacak bir masaüstü bir sistem toplayabilirdim. Eğer belirli bir düzenin oluştuysa ve illa bilgisayarı sağa sola götüreyim gibi bir amacın yoksa o kadar parayı laptopa vermenin mantığı yok. O parayla 5070 kartlı bir sistem çok rahat alabilirdim, daha da önemlisi, laptopta donanımı yükseltme imkanı kısıtlı ama istersen masaüstünde her parçayı yükseltebilirsin. Nedense Gaming laptoplarda hep 1 TB SSD kullanılıyor, yükseltmek için illa uğraşman lazım ama kasa toplayacak olsam rahatlıkla devasa bir depolama alanı kurabilirdim, A seviyesi oyunlar 90-110 GB arası değişiyor, 1 TB hemen doluyor.

Laptopta Intel masaüstünde olduğu kadar kötü değil. Attığım model rakipsiz bir model. İ7 14700HX devasa güçlü bir işlemci ve o cihazın soğutması bu işlemciyi soğutabiliyor.
Peki bu üretici bu fiyata, diğer üreticilerin yapamadığını nasıl yapabiliyor? Bir bit yeniği olduğu düşüncesi uyandırdı bende şahsen.

O parayla 5070 kartlı bir sistem çok rahat alabilirdim, daha da önemlisi, laptopta donanımı yükseltme imkanı kısıtlı ama istersen masaüstünde her parçayı yükseltebilirsin. Nedense Gaming laptoplarda hep 1 TB SSD kullanılıyor, yükseltmek için illa uğraşman lazım ama kasa toplayacak olsam rahatlıkla devasa bir depolama alanı kurabilirdim, A seviyesi oyunlar 90-110 GB arası değişiyor, 1 TB hemen doluyor.
Diğer bir sorun da bu, keşke custom dizüstü bilgisayar toplamak gibi bir seçenek sunulabilse, harika olurdu.

Peki bu üretici bu fiyata, diğer üreticilerin yapamadığını nasıl yapabiliyor? Bir bit yeniği olduğu düşüncesi uyandırdı bende şahsen.

Diğer bir sorun da bu, keşke Custom dizüstü bilgisayar toplamak gibi bir seçenek sunulabilse, harika olurdu.

Marka basıyor. Normalde o cihaz GameGaraj Slayer değil MSI Sword kasa kullanıyor. Cihazın herhangi bir sıkıntısı yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı