Sektorde olan biri olarak tabii ki de fiyatlardan biraz bahsedeyim.
4K UHD Blu-ray 1000₺/2000₺ arasında değişir maliyetinden dolayı çok önermiyorum.
Normal Blu-ray 30₺/1000₺ kadar çıkar evet 30 TL de Blu-ray film bulabilirsin tabii ki de koleksiyon değeri olmaz sadece arşivinde bulunur.
En ucuz alabileceğin yerler nadir kitap- kitantik. Burada genelde sahaflar satiş yapar Trendyol gibi platformlara göre komisyonu az oldundan daha ucuz olur. 2 uygulamada satış yapan bir sahaf kitantik- nadir Kitap'ta çok daha ucuza satdigini gördüm sahaflara bunu dediğimde komisyonlardan bahsettiler.
Alabileceğin güvenilir sitelerden biride
Reset yapim'dır sektörde uzun yillardir satış yapiyorlar çok alışveriş yaptım Blu-ray'de sektörün en iyisi bence o.
Koleksiyonluk alıyorsan açmadan jelatinli şekilde saklaman daha iyi olur ve değerini korur.
Türkiye'de 2019 kadar Blu-ray üretimi oldu ama 2019'dan sonra çıkan bir filmin Türkçe seçenek Blu-ray'ini almak istiyorsan almanın yolları var.
Almanya'da üretilmiş çoğu Blu-ray filmde Türkçe seçenek vardır bunların ya yurt dışından sen getireceksin ya da kitantik-nadir kitap gibi yerlerden alabilirsin.
Yurt dışından Blu-ray getirmek istiyorsan amazon.de yani Amazon'un Almanya şubesini öneririm hem Türkçe seçenek olarak en çok Almanya'da filmler olur hem de kargo daha ucuzdur.
3D Blu-ray filmler. Bunları izlemek için 3D Blu-ray oynaticiniz olması gerekiyor ve 3D bir televizyonuz çoğu yeni TV de kimse kullanmadığı için bu özellik yoktur eğer elinizde oynatıcı ve 3D televizyon yoksa almanızı önermem ama koleksiyonluk alabilirsiniz.