2025'te Windows XP için hangi yazılımlar indirilebilir?

WindowsPlus

Nanopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bugün VMware üzerinden Windows XP kurmak istedim ve kurduktan sonra neler yapabileceğimi görmek istedim.
Öncelikle Windows XP üzerinden internete girmem gerekiyordu. Biliyorsunuz ki Internet Explorer, Google dışındaki çoğu sayfalara giremiyordu. Bu durumda kendim tarayıcı indirip sanal makineye doğru sürüklemem gerekiyor ve aynen öyle yaptım.
Birden fazla tarayıcı indirip denedim. Çoğu çalışmadı. Çalışanlarda aynı şekilde çoğu sayfaları açmıyordu. Ben de son olarak Google'a "Windows XP browser download" yazayım dedim. Yazdıktan sonra aşağılara doğru indim ve şu arama motoruyla karşılaştım.

1744728243705.png

Böylece Google'un bir kez daha hayat kurtarmış olduğunu anladım. Supermium Browser'i indirip sanal makinenin içine sürükledim ve Windows XP'de şu şekilde gözüküyor.

sss.png

İnternet sorunumuzu çözdüğümüze göre artık indirip sanal makineye doğru sürüklememe gerek kalmayacak. Şimdi Windows XP'de indirebileceğimiz birkaç yazılımı paylaştım.

7-zip: olmazsa olmaz dosya sıkıştırma aracı.
Revo Uninstaller (Eski): program kaldırma aracı.
VLC (Eski): Multimedya (video) oynatıcı.

Düzenleme:
Sonraki Windows sürümünde çalışan yazılımların çalışmasını sağlayan bir yöntem varmış. @Eren Aydnhan adlı kullanıcıya bu yöntemi paylaştığı için teşekkür ediyorum.
Ayrıca şimdi aklıma geldi söyleyeyim. OneCoreAPI ile bilgisayarınızı Windows 10,8.1, 7 gibi gösterip belirli programları indirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Bugün VMware üzerinden Windows XP kurmak istedim ve kurduktan sonra neler yapabileceğimi görmek istedim.
Öncelikle Windows XP üzerinden internete girmem gerekiyordu. Biliyorsunuz ki Internet Explorer, Google dışındaki çoğu sayfalara giremiyordu. Bu durumda kendim tarayıcı indirip sanal makineye doğru sürüklemem gerekiyor ve aynen öyle yaptım.
Birden fazla tarayıcı indirip denedim. Çoğu çalışmadı. Çalışanlarda aynı şekilde çoğu sayfaları açmıyordu. Ben de son olarak Google'a "Windows XP browser download" yazayım dedim. Yazdıktan sonra aşağılara doğru indim ve şu arama motoruyla karşılaştım.

Eki Görüntüle 2470505

Böylece Google'un bir kez daha hayat kurtarmış olduğunu anladım. Supermium Browser'i indirip sanal makinenin içine sürükledim ve Windows XP'de şu şekilde gözüküyor.

Eki Görüntüle 2470507

İnternet sorunumuzu çözdüğümüze göre artık indirip sanal makineye doğru sürüklememe gerek kalmayacak. Şimdi Windows XP'de indirebileceğimiz birkaç yazılıma göz atalım.

7-zip: olmazsa olmaz dosya sıkıştırma aracı.
Revo Uninstaller (Eski): program kaldırma aracı.
VLC (Eski): multimedya (video) oynatıcı.

(Aklıma gelirse altına ekleyebilirim)

Ayrıca şimdi aklıma geldi söyleyim. Onecoreapı ile bilgisayarınızı Windows 10,8.1, 7 gibi gösterip belirli programları indirebilirsiniz.

Uyumlu programlar listesi:
  • JetBrains IDE up to the latest releases (2024);
  • Android Studio up to the latest version;
  • NetBeans up to the latest version;
  • Eclipse IDE up to the latest version;
  • Adobe Products (Photoshop, Illustrator, Dreamweaver, etc.) up to the 2019 version;
  • Filezilla (latest version);
  • LibreOffice 24.0.x (latest version);
  • Discord 0.309.0;
  • Legocord (Discord fork) latest;
  • Visual Studio 2012 and Visual Studio 2013;
  • Visual Studio Code (and forks like Codium) up to the latest version;
  • Chromium browsers (Chrome, Opera, Edge, and others) up to the latest version;
  • Gecko based (Firefox, Zen Browser) up to the latest versions (however, YouTube only works up to Firefox version 130);
  • Seamonkey up to version 2.53.10;
  • Thunderbird up to the latest version;
  • Maxthon up to version 7.1.6;
  • Vivaldi up to the latest version;
  • JDK 1.8 (Windows XP x64 only for now);
  • Java JDK and alternative JDK or OpenJDK up to version 24 (maybe other versions work as well). You can download from: https://bell-sw.com/pages/downloads/#/java-11-lts;
  • Epic Browser 120;
  • Python 3.6 (3.8/3.9 may also work, only the mod version);
  • .Net Framework up to 4.8;
  • .NET 6.0
  • Geekbench 4.2;
  • Performance Test;
  • Adobe Reader DC (up to 2024);
  • Foxit PDF Reader (2023);
  • Windows 7 games;
  • Windows 7 Paint;
  • Windows 7 Wordpad;
  • Native applications from Windows Vista;
  • Spotify for Windows 7 and for Windows 10;
  • Line;
  • Zoom;
  • Node 10.24;
  • Telegram Desktop;
  • Winrar 7.0 (latest);
  • Postman;
  • Insomnia;
  • Dbeaver;
  • TeamViewer 14;
  • Directx 9EX, 10, and 11 games:
    • Need for Speed Most Wanted 2012;
    • Need for Speed The Run;
    • Street Fighter V;
    • Injustice: Gods Among Us;
    • Assassin's Creed Black Flag;
    • Crysis 1, 2, and 3 (directx 10-11 mode);
    • GTA Trilogy Definitive Edition;
    • GTA V;
    • Minecraft 1.21.x
    • Resident Evil 5 dx10 mode;
    • Lost Planet;
    • Far Cry 4;
    • Far Cry Primal;
    • Tropico 5;
    • Metro Last Night;
    • Cuphead;
    • Horizon Turbo;
  • Kate 23.08.1

Kmelon da çalışıyor. Ben direkt donanim üzerinden kullanırken Kmelon kullanıyordum. Supermium çok yavaş kalıyordu nedense.
Tekrar denedim DuckDuckGo'yu açmadı.

Ayrıca şimdi aklıma geldi söyleyim. Onecoreapı ile bilgisayarınızı Windows 10,8.1, 7 gibi gösterip belirli programları indirebilirsiniz.
Ben de sonraki Windows sürümlerini açan yazılım arıyordum ama bulamamıştım. Birazdan deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı