Hocam öncelikle kibrinizden kurtulun. Kibirli davranarak derece yapamazsınız. Gurursuz olmanız lazım. Haftalardır yemek yememiş insanlar gibi bilgiye ve çalışmaya aç olmanız lazım. Tek seferde zihnim çok şey alıyor. 1 senede derece yapmaya vakit çok derseniz. Sınavda nerden geldiğinizi şaşırsınız. Derece öğrencileri zaten 1 yıl önceden belirlenmiş oluyor nerdeyse. Adamlar yıllardır bu açlıkla çalıştığı için zaten yılın başında bile çok uç noktalardan başlıyorlar. Sizin onlarla yarışabilmek için onlardan çok daha aç ve gurursuz olmanız lazım. Tüm günününüz bu işe ayırmanız lazım. Benim beynim alıyor zaten diyip geçmeden. Tabiri caizse tabi bunu kötü anlamda söylemiyorum. Köpek gibi çalışmanız lazım. Bu süreçte asla rehavete kapılmamanız lazım. Ben çabuk anlarım ya da ben unutmam zaten gibi söylemler sizi bitirir. Derece öğrencileri belki şu an şimdiden tyt'den 100 netten fazla yapıyor olsa bile asla durmuyorlar. Sürekli olarak devam ediyorlar çalışmalarına ve tekrarlarına. Siz belki 50 netten başlayacakken kendinizi yüceltirseniz bir yere varamazsın.
Tyt, ayt olarak ayrı ayrı öneri yapmayacağım ama benim tavsiyem şunlar. Matematik eyüp b, türkçe aker kartal, fizik vip fizik, kimya görkem şahin, biyoloji dr biyoloji. Soru bankaları arasında devasa farklar yok. Ama genel olarak 3d yayınları iyidir. Kimya'da aydın, biyoloji de biyotik yayınları önerilir genelde. Matematik zaten en az 2 kitaptan bitirmeniz lazım. Bunlardan biri orijinal yayınları olursa iyi olur.