Bi Tasarımcı
Picopat
Daha fazla
He valla belirtmedim kusura bakmayın, ama bu sistemde fena değil gibi geldi bi bakınBütçeye monitör dahil miydi?
Monitör dahilse bütçeye sistem parçaları değişir ozaman.He valla belirtmedim kusura bakmayın, ama bu sistemde fena değil gibi geldi bi bakınkendi kafamda kurduğum bir sistem
He vallahi belirtmedim kusura bakmayın, ama bu sistemde fena değil gibi geldi bir bakınkendi kafamda kurduğum bir sistem
Güzelmiş hocam teşekkürler, ama tamamen merakımdan soruyorum pek anlamama rağmen topladığım PC giriş - orta için kaliteli sayılabilir mi? Rahatsız ettiğim için özür dilerimMonitör dahilse bütçeye sistem parçaları değişir ozaman.
Intel tercih edebilirsiniz ozaman.
AM4 soketli veya LGA 1700 soketli bir sistem bakacağız size.
Ben işlemciyi F/P açısındam AMD tarafından tercih etme yönündeyim yine ama tercihe göre değişebilirsiniz.
Şu sistemde ki güç kaynağını, 1000₺ farkla MSI'yın 650W'lık güç kaynağı ile değişin. Kalan bütçeylede monitör alırsınız.SUNRISE-5600 / AMD Ryzen 5 5600 MPK / GALAX GeForce RTX 4060 1-Click OC 2X V2 8GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi
SUNRISE-5600 sistem tavsiyesidir. GALAX RTX 4060 ekran kartı ve AMD Ryzen 5 5600 işlemci ile üst seviye oyun deneyimini ile sunmak için tasarlandı.www.gaming.gen.tr
Bu arada sizi attığınız sistem nasıl 25K olabiliyor
30.000₺'den aşağı tutmaz o parçalar monitörle birlikte.
Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı.Güzelmiş hocam teşekkürler, ama tamamen merakımdan soruyorum pek anlamama rağmen topladığım PC giriş - orta için kaliteli sayılabilir mi? Rahatsız ettiğim için özür dilerim
Kule tipi nasıl oluyor hocam sadece fan gibi olan mı oluyor?Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı.
Yardımcı olmak için bu sitede üyeyiz zaten.
Şöyle anlatayım. Sizin topladığınız sistem 30.000₺'den aşağı tutmaz parçaları, alınmaz değil kesinlikle. Parçalar kaliteli fakat tercih meselesine bağlı olarak ben AMD işlemci öneriyorum. 12400F'de kötü değil fakat dediğim gibi.
Ha birde sıvı soğutma yerine bence kule tipi soğutucu kullanmak daha uzun ömürlü ve performanslı.
Sıvı soğutmalar belli bir süre sonra bozuluyor. Pek kullanışlı değil bence. Kule tipilerde kafanız biraz daha rahat olur.
Kalite olarak da bence yüksek kaliteli bir sistem. Bir çok oyunu yüksek ayarlarda oynarsınız akıcı bir şekilde.
Oyun testlerinde ki performansıda, birebir aynı olmamakla birlikte şu şekilde:
(Benim attığım sistemin oyun testi)
(Sizin attığınız sistemin oyun testi)
Ama size önerim, +AM5 soketli, DDR5 sistem almanız olur veya yeni çıkacak İntel işlemcili bir sistem. Güncellik açısından uzunca bir süre götürür sizi ve yükseltme yapmak istediğinizde çok rahat olursunuz yani ekleyebileceğiniz parçalar daha fazla olur.
Ve hangisi iyidir?Kule tipi nasıl oluyor hocam sadece fan gibi olan mı oluyor?
Soğutucu performansı olarak, sıvı soğutma biraz daha iyidir kule tipi olarak ama gözle görülür bir fark yoktur öyle fazla.Kule tipi nasıl oluyor hocam sadece fan gibi olan mı oluyor?
V
Ve hangisi iyidir?
Peki hocam soğutucular ekran kartını soğutmuyor değil mi? Yoksa ayrı birtane var mı ekran kartı için.Soğutucu performansı olarak, sıvı soğutma biraz daha iyidir kule tipi olarak ama gözle görülür bir fark yoktur öyle fazla.
Normal stok fanlar gibi üzerine takılı duruyor.
Performansı nasıl bilmiyorum ama genelde şu şekilde oluyor görüntüleri.
Scythe FUMA 3 SCFM-3000 120mm Siyah CPU Hava Soğutucu - incehesap.com
Hemen incele, avantajlı fiyatlarla satın al!www.incehesap.com
Bana hep AMD işlemci sadece oyun için olarak empoze edildi, Intel ise hem oyun hemde iş programları (Adobe) için diye diye beynine soktular, kendimi koyun gibi hissediyorumEstağfurullah hocam ne rahatsızlığı.
Yardımcı olmak için bu sitede üyeyiz zaten.
Şöyle anlatayım. Sizin topladığınız sistem 30.000₺'den aşağı tutmaz parçaları, alınmaz değil kesinlikle. Parçalar kaliteli fakat tercih meselesine bağlı olarak ben AMD işlemci öneriyorum. 12400F'de kötü değil fakat dediğim gibi.
Ha birde sıvı soğutma yerine bence kule tipi soğutucu kullanmak daha uzun ömürlü ve performanslı.
Sıvı soğutmalar belli bir süre sonra bozuluyor. Pek kullanışlı değil bence. Kule tipilerde kafanız biraz daha rahat olur.
Kalite olarak da bence yüksek kaliteli bir sistem. Bir çok oyunu yüksek ayarlarda oynarsınız akıcı bir şekilde.
Oyun testlerinde ki performansıda, birebir aynı olmamakla birlikte şu şekilde:
(Benim attığım sistemin oyun testi)
(Sizin attığınız sistemin oyun testi)
Ama size önerim, +AM5 soketli, DDR5 sistem almanız olur veya yeni çıkacak İntel işlemcili bir sistem. Güncellik açısından uzunca bir süre götürür sizi ve yükseltme yapmak istediğinizde çok rahat olursunuz yani ekleyebileceğiniz parçalar daha fazla olur.
Bakın şimdi AMD en iyisidir kafasına girmeyelim. İkisinin de ayrı teknolojileri var. Ben fiyat performans olarak AMD tercih ederim ama İntel'de kesinlikle kötü değil.Peki hocam soğutucular ekran kartını soğutmuyor değil mi? Yoksa ayrı birtane var mı ekran kartı için.
Bana hep AMD işlemci sadece oyun için olarak empoze edildi, Intel ise hem oyun hemde iş programları (Adobe) için diye diye beynine soktular, kendimi koyun gibi hissediyorum
Anladım hocam anakart için ASRock B760M-HDV alınır mı peki? En azından bilmiş olayım.Bakın şimdi AMD en iyisidir kafasına girmeyelim. İkisinin de ayrı teknolojileri var. Ben fiyat performans olarak AMD tercih ederim ama İntel'de kesinlikle kötü değil.
Bu söylediğimiz kule tipi ve sıvı soğutucular işlemci için oluyor hocam.
Ekran kartının kendine özel soğutması var zaten.