2070 Super ve 2700X darboğaz yapar mı?

BlckKero

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, elimde AMD R7 2700X işlemci, ASUS TUF X470 anakart ve ASUS ROG STRIX 2070 O8G modelleri bulunuyor. Ekran kartımı model yükselterek ASUS ROG STRIX 2070 Super A8G’ye geçeceğim. Bottleneck.com'dan baktığım zaman darboğaz oranı 0.01 gibi görünüyor fakat başka bir sitede %10 gibi bir şey yazıyordu. Açıkçası biraz endişelendirmedi değil. O kadar para verdikten sonra bir de %10 darboğaz yaşanmasını istemiyorum. İşlemci yükseltmesi gerekir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartından tam performans almak istiyorsan, anakart ve işlemci her zaman ekran kartından üst segment olmalı.
(Asus Rog Strix 2060Süper OC Edition için 3700x alacağım.)

2700X çok güçlü bir işlemci ancak yeni çıkan ve single core performansında çılgın iyileştirmeler yapılan 3.nesilde özellikle fiyat/performans rakibi şuan olmayan R5 3600, aynı ekran kartında neredeyse 5/3 fiyatına 2700X den daha fazla FPS verir. Tavsiyem R5 3600 almanız. Sorunuza gelecek olursak dar boğaz yapmaz.

2700X çok güçlü bir işlemci ancak yeni çıkan ve single core performansında çılgın iyileştirmeler yapılan 3.nesilde özellikle fiyat/performans rakibi şuan olmayan R5 3600, aynı ekran kartında neredeyse 5/3 fiyatına 2700X den daha fazla FPS verir. Tavsiyem R5 3600 almanız. Sorunuza gelecek olursak dar boğaz yapmaz.
Elimde zaten R7 2700X olduğu için söyledim normalde R5 3600 alırdım fakat daha o zaman 3. nesil Ryzen işlemciler piyasada yoktu . Herkese cevapları için teşekkürler : )

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı