2070S'i zararına satıp 3060 Ti almak mantıklı mı?

Makaleler
1
Bu konuyla alakalı çok konu açtığımı biliyorum. Şu an elimde MSI RTX 2070S Gaming X Trio var. Soğutması muazzam denilecek kadar iyi. Yükte OC'siz 65 dereceyi geçmiyor. 3060 Ti ile testlerine baktığımda AAA oyunlarda 5-10 FPS fark var. Şu an ise OC yaptım ve oyuna göre 5-7 FPS kazandım. Sıcaklıklar ise 68-69 derece. Sorum ise 2. elden satıp 3060 Ti almam mantıklı mı? 4800'e bir alıcı vardı fakat pek güvenemedim. Onun dışında pek ciddi alıcı yok. Ayrıca şu an en ucuz 3060 Ti 5500 TL. GameGaraj stokları gelse bile pahalıya gelme ihtimali var. Bir de Amerika seçimleri nedeniyle dolar da artabilir. Benim içimden satmayıp OC'li bir şekilde kullanmak geçiyor. Zaten 3060 Ti alsam 1080P çözünürlükte R5 3600 ile darboğaz yapacak. 2K monitörü de en az 1 sene sonra alabilirim. Sizlerin görüşleri nelerdir. En fazla 5 FPS için soğutma ve tasarımdan vazgeçip riske atmaya değer mi? Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Satma. Ne kas gücü ne Ray Tracing performansı ne de güç tüketimi olarak arada değecek farklar yok. O parayla gider en az 500 GB, DRAM'li bir NVMe alırdım. Gördüğüm kadarıyla depolamanda eksiklik var. Keyfi ekran kartı yükseltmesi yerine bu daha iyi bir seçenek.

Satma. Ne kas gücü ne Ray Tracing performansı ne de güç tüketimi olarak arada değecek farklar yok. O parayı gider en az 500 GB, DRAM'li bir NVMe alırdım. Gördüğüm kadarıyla depolamanda eksiklik var. Keyfi ekran kartı yükseltmesi yerine bu daha iyi bir seçenek.
Evet hocam. Depolama ve işlemcinin ısınması konusunda sıkıntı yaşıyorum. 4800’e satıp 700 TL fark vermek bana da pek mantıklı gelmiyor. Yorumunuz için de teşekkür ederim.
Hiç gerek yok satmaya, 2070S ile yolunuza devam edin.
Ben de öyle düşünüyorum. Yorumunuz için de teşekkür ederim.

Evet hocam. Depolama ve işlemcinin ısınması konusunda sıkıntı yaşıyorum. 4800’e satıp 700 TL fark vermek bana da pek mantıklı gelmiyor. Yorumunuz için de teşekkür ederim.

Ben de öyle düşünüyorum. Yorumunuz için de teşekkür ederim.
İşlemci ısınması konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, kartınızı satmayıp bahsedilen miktarda fark vermek yerine güçlü bir termal macun ve soğutma alabilirsiniz, daha mantıklı bir hareket olur bence.

İşlemci ısınması konusunda sıkıntı yaşıyorsanız, kartınızı satmayıp bahsedilen miktarda fark vermek yerine güçlü bir termal macun ve soğutma alabilirsiniz, daha mantıklı bir hareket olur bence.
Muhtemelen dediğiniz gibi yapacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı