2080 Super GPU kullanımı düşüşü

Cellat006

Hectopat
Selamlar herkese;
Bu iki görüntü arasındaki farkın sebebi ne olabilir? GPU kullanımını %63'te yakalayabildim ama %5'e kadar düştüğü oldu. İşlemci olarak i9-9900 KF, RAM olarak Dual Channel 2x16 GB 3200 MHz bellek ve monitör olarak 1080P kullanıyorum. Çeşitli çözüm önerilerine baktığımda tek kanal bellek kullanımından bahseden var, benimki Dual Channel, 1080P kullanımından bahseden var, ekran kartı yatıyor deniyor, normalde %95-96 arası kullanım oluyor ve ben kullanımı arttırmak adına DSR özelliğini de açtım, kenar yumuşata özelliğini açıp 8X'e kadar da çıkarttım ve kullanım oranını %98'e kadar getirdim. Bana mısın demedi. Bir de bu FPS değerinin yanında görülen 11.6 ms yazan monitörün yenileme hızı mıdır? Bu monitörün 1 ms olması gerekiyor. ASUS VG279 model kullanıyorum.

Assassin's Creed Syndicate 26.04.2020 13_50_44 (2).png
Ekran Alıntısı1.PNG
1587900439878.png
1587900478802.png
1587900509051.png

Ekran kartı gecikme değeri açıklaması için cidden teşekkür ederim,merak ettiğim bir değerdi.

GPU Kullanımına gelecek olursam da, tekrar belirtmek isterim, benim sorunum kullanım oranı değil,kullanımın düştüğü anlarda yaşadığım takılma sorunları. Bu durum monitörden mi, ekran kartından mı, işlemciden mi bundan emin değilim. Dolayısıyla sorunu çözmek için ne tarafa yönelmeliyim bunun cevabını arıyorum.
Takılmaları sadece 1 oyunda mı yaşıyorsunuz? Her oyunda yapıyor mu?
Bazen DirectX hatalı veya bozuk bir DLL yüzünden de yapabiliyor. Bazen oyunun ayarlarından kaynaklanabilir. Nadiren kullanılan monitöre bağladığınız kablonun yetersiz olması olabilir. Hata raporuna bakmasını biliyorsanız bilgisayar kullanıcısını bu yolla bilgilendirir. Çözüme kavuşma adına ilk adım bu olmalı. Hata raporu veya minidump hakkında bilginiz yoksa bir kaç video izleyebilirsiniz.

Takılmaları sadece 1 oyunda mı yaşıyorsunuz? Her oyunda yapıyor mu?
Bazen DirectX hatalı veya bozuk bir DLL yüzünden de yapabiliyor. Bazen oyunun ayarlarından kaynaklanabilir. Nadiren kullanılan monitöre bağladığınız kablonun yetersiz olması olabilir. Hata raporuna bakmasını biliyorsanız bilgisayar kullanıcısını bu yolla bilgilendirir. Çözüme kavuşma adına ilk adım bu olmalı. Hata raporu veya minidump hakkında bilginiz yoksa bir kaç video izleyebilirsiniz.
Hata tüm oyunlarda yaşanıyor,hatta genel kullanımda da yaşanıyor ama oyunlarda olduğu kadar göze batmıyor. Direct X veya DLL hatası olduğunu düşünmüyorum çünkü olay günlüklerinde buna dair herhangi bir bildirim bulunmuyor. Halihazırda kullandığım kablo DP fakat HDMI ile de denedim. Bugün için hata olarak görülen üç bildirim var üçünün de ekran görüntülerini açıklamaları ile beraber paylaşıyorum.
1587902794632.png

1587902879456.png

1587902917751.png

Her oyunda sorunu yaşadığınıza göre ekran kartı sürücü ayarlarını default yapın bir de öyle deneyin. Olmazsa sürücüyü DDU ile silip, bir önceki sürümünü indirin.
Sürücü ayarları default konumda ama diğer arkadaşında dediği gibi sizde aynı durumdan bahsediyorsunuz. Sistemi ilk aldığım mart ayındaki sürümü bulmam gerekecek, çünkü sonraki sürümlerde bu sorun hepsinde vardı.

Hata raporunda sıkıntı olmaması da gayet güzel.
Benim bilgisayarda DirectX'de sıkıntı vardı ve sıkıntıyı giderince 2 oyunda sorunum vardı düzeldi. Hata raporlarını o yüzden sormuştum ama temiz görünen o ki.
Windows güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim.

Hata raporunda sıkıntı olmaması da gayet güzel.
Benim bilgisayarda DirectX'de sıkıntı vardı ve sıkıntıyı giderince 2 oyunda sorunum vardı düzeldi. Hata raporlarını o yüzden sormuştum ama temiz görünen o ki.
Windows güncellemelerini de kontrol etmeni tavsiye ederim.
Ona şimdi bakacağım ama daha güzeli, şans eseri aradığım sürümü kolaylıkla buldum, zorlanacağımı düşünmüştüm açıkçası :) sürümü denedikten sonra tekrar bilgilendirme yapacağım. DDU yu indirdim ama nasıl kullanılacağına dair yardımcı olabilir misiniz? Daha önce windows 10 u safe modda hiç çalıştırmamıştım.

Buradaki bilgilendirmeler yeterli olur. Kullanımı kolay. Kaldırdığın sürücünün C:'deki kalıntısı varsa onu da silersin.
Anakartın chipset sürücüsü ve BIOS güncellemesi de önemlidir. Hiç yapmadıysan bunları da yapmanı öneririm. Anakartın kendi sitesinden bulabilirsin.

Buradaki bilgilendirmeler yeterli olur. Kullanımı kolay. Kaldırdığın sürücünün C:'deki kalıntısı varsa onu da silersin.
Anakartın chipset sürücüsü ve BIOS güncellemesi de önemlidir. Hiç yapmadıysan bunları da yapmanı öneririm. Anakartın kendi sitesinden bulabilirsin.
Anakart chipset ve BİOS için düzenli olarak kontrol sağlıyorum, hatta aygıt yöneticisinde yer alan tüm kısımlar içinde tek tek kontrol ederek güncellemelerine bakıyorum,sağlıklı olmadığını düşündüğüm için otomatik güncelleme programları dahi kullanmıyorum, hepsini el ile yapıyorum. DDU için teşekkürler, sürücüyü yenileyip bilgi vereceğim.
Maalesef sürücüyü eski sürümle değiştirmek sorunu çözmedi, yine takılmalar devam ediyor @kocaefe88

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı