20TL'ye satılan Windows Key'ler için düşünceleriniz neler?

Zararsız olacağını sanmıyorum çünkü CMD'den girilen kodlar arasında KMS'nin sunucularıyla alakalı bir şey gördüğümü hatırlıyorum.

Sanırım Microsoft hostunu KMS'ye bağlıyordu, bunun pek sorun oluşturduğunu görmedim henüz. Daha öncelerinde KMSpico kullanırdım PC'yi resmen haşat ediyordu :D

Şu an biraz daha araştırdım hatta ve kesin bir zarar verdiğini yazan görmedim.
 
Bence KMSpico'dan çok daha şans verilesi bir olay ucuz fiyatlara key almak.
Kesinlikle, en azından zararlı şüphesi yok
Ben de tam bilmiyorum zararlı olup olmadığını. Bilgililere soralım.
@184424
Akil Gündoğan Hocam arada çift taraflı iletişim olduğunu, dolayısıyla özel verilerin de değiştirilmiş resmi olmayan KMS sunucularına akabileceğini belirtmişti. Bu durumda bu yöntem de tehlikeli görünüyor.
 
Windows etkinleştirilemedi diyor. KMSpico diye bir şeyle düzelttim ama hakkında kötü yorumlar okudum. İnternette satılan Key'ler nasıldır? Orijinal midir? Orjinalliği sağlar mı?
KMSpico kaldırmak için rehberim var. Bakabilirsiniz. Ayrıca bu lisansların düzgün yerden alınması gerek. Bütçe yetiyorsa kesinlikle Microsoft'tan alınmalı. O lisanslar orijinal oluyor fakat yasallığı tartışılır. Zira bazı satıcılar çakallık ediyor ve MAK lisans satıyor. Bu arada son 6 ayda bu lisanslar yüzünden Sosyal'de ve Microsoft'ta bu konu hakkında kargaşa olduğunu da belirtmeliyim. Onlara göre orada satılanlar yasal değil. Retail aralarında en sağlıklısı bu arada ekleyelim. Sorumluluk size ait. Alırken mutlaka lisansın türünü sormanız lazım. Ayrıca orijinal dememin sebebi sıfır kurulum yapacağınız ya da etkinleştirmediğiniz cihazda Windows'ta bu lisansı girince cihaz kabul ediyor.
 
Son düzenleme:
KMSpico kaldırmak için rehberim var. Bakabilirsiniz. Ayrıca bu lisansların düzgün yerden alınması gerek. Bütçe yetiyorsa kesinlikle Microsoft'tan alınmalı. o lisanslar orijinal oluyor fakat yasallığı tartışılır. Zira bazı satıcılar çakallık ediyor ve MAK lisans satıyor. Bu arada son 6 ayda bu lisanslar yüzünden Sosyal'de ve Microsoft'ta bu konu hakkında kargaşa olduğunu da belirtmeliyim. Onlara göre orada satılanlar yasal değil. Retail aralarında en sağlıklısı bu arada ekleyelim. Sorumluluk size ait. Alırken mutlaka lisansın türünü sormanız lazım. Ayrıca orijinal dememin sebebi sıfır kurulum yapacağınız ya da etkinleştirmediğiniz cihazda Windows'ta bu lisansı girince cihaz kabul ediyor.

Windows etkinleştirilemedi diyordu. Şimdi KMSpico ile Windows etkinleştirildi diyor. C sürücüsündeki KMSpico'yu silsem, program ekle kaldırdanda KMSpico'yu kaldırsam, tamamen KMSpico'yu silmiş olur muyum? Ve bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarım çökmez değil mi? Tekrardan Windows etkinleştirildi der mi? Dedikten sonrada o Key'leri girersem kabul olur mu? Hocam çok pahalı Microsoft'tan alamam. OEM Key alabilirim en fazla. KMSpico kaldırma rehberinizede nereden bakabilirim? Sorduğum tüm soruları ayrı ayrı cevaplarsanız çok sevinirim :). Ayrıca bu OEM Key'ler ne gibi zararı olabilir? Windows'u hackleme veya virüs gibi problem yaratmayacaksa sorun yok. 3 ay sonra kalkacaksa yine 20TL öderim sıkıntı değil.
 
KMSpico ile etkinleştirildi değil de "Kuruluşunuzun...." başlayan bir cümle ile Windows'un etkinleştiğini söylemiştir büyük ihtimal. Ya da CMD ile kontrol ettiniz ve size lisans için bitiş tarihi verdi. Yani korsan.

İşlemlerde hata yapılmadığı sürece çökme olmaz. Tekrar Windows'u etkinleştirmez. Verdiğim metodu uygularsanız tabii.

Biliyorum, çok zorlu süreçten geçiyoruz. Microsoft'ta bu lisansların fiyatı cep yaktıracak cinsten. Alırken mutlaka lisansın türünü sorun. MAK ise uzaklaş. Zira MAK lisansı satıcı aynı anda 1000 kişiye verebiliyor. 1000 ortağın olur ve belki bu lisans sonunda patlayabilir. Zaten MAK lisans kuruluşlar için. Bundan dolayı OEM ya da Retail olmasına özen göster. Rehbere buradan erişebilirsin. OEM lisansın zararı olmaz. OEM, çok yanlış lanse edildi sadece o kadar. Ama bu ucuz lisansların bazıları patlayabiliyormuş. Bundan dolayı güvenli bir satıcıdan temin etmenizi öneriyorum. Orijinal lisans cihaza zarar vermez. Her 3 ayda alırım diye düşünmeyin. OEM ya da Retail lisanslar ömür boyudur zaten. İleride patlak verirse gene satıcıyla konuşursun.


Ayrıca para vermek istemiyorsanız da etkinleştirilmemiş şekilde kullanabilirsiniz. Arka planı değiştirme, kişiselleştirme gibi küçük kısıtlamaları var etkin olmadığında.
 

Geri
Yukarı