21:9 monitör alınır mı?

Makaleler
115
Yer
İstanbul
Daha fazla  
YouTube videolarında vs. yanlardaki siyah barlar rahatsız ediyor mu? Ek olarak oyun deneyimini iyi/kötü nasıl etkiliyor? 21:9 bir monitör almak istedim ancak rahatsız edici bir unsur ise klasik 16:9 bir monitör tercihinde bulunacağım. Oyun ve film için kullanıyorum genelde sistemi ancak YouTube'u da aksatmıyorum. Ve yanlarda oluşacak siyah barlar rahatsız eder mi emin değilim bu konudan.

Kullananlar fikirlerini belirtirse sevinirim.

Şu modeli düşünüyorum:

24 inç ve üstü bir monitör alacaksan en az 1440p almanı öneririm. PPI (Pixel per Inch) düşük olduğundan yazılar epey bulanık oluyor. Ben 27 inç 1080p bir monitör kullanıyorum. Bunda bile bulanık. 29 inçi düşünemiyorum bile. Almayın.
Arkadaşımda 31" 1920x1080 monitör var, böyle bir problemi yok. Bu dediğiniz şey modelden modele göre değişir. Dediğiniz şey yanlış değil tabi ki.

YouTube videolarında vs. yanlardaki siyah barlar rahatsız ediyor mu? Ek olarak oyun deneyimini iyi/kötü nasıl etkiliyor? 21:9 bir monitör almak istedim ancak rahatsız edici bir unsur ise klasik 16:9 bir monitör tercihinde bulunacağım. Oyun ve film için kullanıyorum genelde sistemi ancak YouTube'u da aksatmıyorum. Ve yanlarda oluşacak siyah barlar rahatsız eder mi emin değilim bu konudan.

Kullananlar fikirlerini belirtirse sevinirim.

Şu modeli düşünüyorum:

LG 34WL750 34" 5ms UWQHD Freesync IPS Monitör Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bu modeli kullanıyorum render ve oyun tarafında aşırı memnunum akıyor adeta YouTube eklentisi var wide monitörler için sorun olmuyor.

Son düzenleme:
Arkadaşımda 31" 1920x1080 monitör var, böyle bir problemi yok. Bu dediğiniz şey modelden modele göre değişir. Dediğiniz şey yanlış değil tabi ki.

Ben de LG kullanıyorum. Sizin alacağınız monitörün aynısının 2560x1080 olan versiyonu 96 ppi. Epey düşük kalıyor. İsterseniz alın ama bulanık olduğunu göreceksiniz.

Ekleme: Benim kullandığım monitör 81 ppi ve laptop ekranım 141 ppi idi yanlış hatırlamıyorsam. 141'den sonra 81 epey rahatsız etti ancak sonra alıştım. Çok da fazla rahatsız etmiyor, yanlış anlaşılma olmasın.

Ben 2K videolarda sorun yaşamıyorum fakat 1080p 60FPS videolarda bir tık çok az fark ediyor.
Sizdeki monitör de 2560x1080 mi yoksa 3440x1440 mı?
Ben de LG kullanıyorum. Sizin alacağınız monitörün aynısının 2560x1080 olan versiyonu 96 ppi. Epey düşük kalıyor. İsterseniz alın ama bulanık olduğunu göreceksiniz.
Benim baktığım model 2560x1080 hocam, söylediğiniz model yani.

Film deneyimi gayet güzel ama oyun tarafı ne oynadığınıza göre değişir. Rekabetçi oyunlar için önermem ama simülasyon veya AAA oyunlar için güzel.
PPI (Pixel per Inch) düşük olduğundan yazılar epey bulanık oluyor
Buna pek katılmıyorum. Kardeşimde 2560x1080 monitör var gram bulanıklık yok. Hatta benim VA panel 1920x1080 ekranımdan bir tık daha keskin. Ama piksellerin belli olması olayı var.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı