21 bin TL sistem toplama tavsiyesi

Twoberk

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Bir sistem toplamak istiyorum. Sistem olarak 21k gibi bir bütçem var. 2 şık arasında kararsız kaldım. RTX 3060 Ti'lı bir sistem mi almam lazım yoksa RTX 4060 mıdır? Bu konuda bana yardımcı olmanız lazım. RTX 4060'daki DLSS 3 gibi bir nimet kafamı karıştırıyor. RTX 3060 Ti ise kas gücü olarak bazı yerlerde 5 bazı yerlerde ise 10 FPS fark atıyor. Ortalama 3-5 FPS oluyor. Sizce hangisini almak mantıklıdır? Eğer güzel bir Intel sistem varsa bana atabilir misiniz? NVIDIA ekran kartı olması şart ve Intel işlemci olmasını isterim önerilerinizi ve PC linklerini bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam DLSS 3.0 için kesinlikle alınmalı. 3060 Ti sadece biraz daha fazla kas gücü sunar ama 4060'da yanında uğurböceği kalmıyor o kadar fazla fark yok ama kesinlikle 4060 almalısın o fiyata. Ayrıca 6700 XT'ye bakabilirsin illaki NVIDIA olmayacaksa tabii. Performans yönünden daha iyi olmakla beraber arada uçurum gibi fiyat farkı da var. DLSS'e takılıyorsanız eğer AMD'nin de DLSS kadar olmasa da küçümsenmeyecek FSR desteği var. Size kalmış tabii yine.

Eğer 4060'lı olanı alırsanız işlemciyi i5 12400F ile değişin ya da içinde o işlemciden bulunan bir sistem bulun. Meşgul olduğum için pek pek arayamadım. Bu işlemcide ısınma sorunu var stok fanında 80 dereceye kadar çıkıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…