21 yaşında üniversiteye gidilir mi?

Hayır geç değil. Mühendislik öğrencisiyim, sınıfımızda 30-40 yaşında insanlar da var. Arkadaş grubumdan bir kişi 27 yaşında hatta, bu ilk üniversitesi. Yani sıkıntı yapacak bir şey yok.

Asıl sıkıntı erken yaşlarda başlamak bence. Hayatının 40-50 yılını geçireceğin bir iş için üniversite okuyorsun ama 18 yaşındasın. Yani daha adama akıllı düşünmeye 4 yıl önce başlamışsın. Bu 4 yıl içinde hayattan ne gördün sanki de hayatın için büyük önem taşıyan bir iş için karar aldın? Bana kalırsa 1-2 yıl mezuna bırakıp kendinizi tanımanız büyük bir önem taşıyor.

Hayır geç bile değil. Ben 20 yaşında girdim üniversiteye. Diş hekimliği fakültesinde okuyorum 1. sınıfım ve ben de senin gibi 21 yaşındayım. Bizim sınıfta herkes 20-21 yaşında başlamış bir kişi de 29 yaşında başlamış. Okumanın yaşı yok. Motivasyonunu yüksek tut derim.

Hayata geç kalıp kalmayacağını, hedeflerine giden yoldaki zamanlamayı düşünmeyip oradaki insanlarla yaş farkına takılıyor olman bence yanlış.

18 yaşında 1. sınıf pek göremezsiniz. Ha ııbf fef gibi fakültelerde vardır ancak hukuk, mimarlık, tıp, mühendislik gibi yerlerde çoğunlukta 1 2 kez mezuna kalanlar oluyor.

33 yaşında 3. üniversitemi okumaya karar verdim. 34 yaşında tekrardan üniversiteye başlayacağım. Üniversite öyle şu zamanda okunur bu zamanda okunur diye bir şey yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…