2150 TL anakart, RAM ve işlemci önerisi

Bütçe
2150

İhsanYen

Femtopat
Yer
İzmir
Öncelikle merhabalar. 2150 TL bütçem ile anakart, işlemci ve RAM alacağım. Aklımda: 430 TL'ye A320 anakart almak, 430 TL'ye 8 GB 3200MHz RAM almak, 1300 TL'ye soğutucusu ile beraber 2.el bir Ryzen 3600 işlemci almak var.

*İlk sorum: Oyun oynayan biri değilim. Fotomontaj, video montaj ile uğraşmıyorum. Bilgisayarı basit şekilde kullanan bir kullanıcıyım fakat ileride bilgisayarı yükseltmek ile uğraşmak istemiyorum. Ryzen 1600 işlemci almam benim için şu anda çok mantıklı bir seçenek. 2.el 750 TL'ye çok rahat alabilirim fakat bu işlemci ileride bana performanstan yana sorun çıkartır mı bilmiyorum. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim?

*İkinci sorum: Şu anda MSI Core Frozr L işlemci soğutucusuna sahibim. Dediğim gibi oyun oynamıyorum, oynarsamda belki Valorant gibi bir oyunu ayda en fazla 3 saat falan oynarım. Sizce işlemcinin stock soğutucunu kullanıp, kendi işlemci soğutucumu satmam mantıklı olur mu?

*Üçüncü sorum: İşlemciye OC işlemi uygulamayacağım ve buna ihtiyacım yok. Anakart tarafında A320 bir anakart tercih etmem bana yeterli gibi gözüküyor. Hangi anakartı ve hangi marka-model tavsiye edersiniz?

*Dördüncü sorum: RAM tarafında 8 GB RAM şu an benim için yeterli. İleride gerekirse çok rahat upgrade edebilirim. GB konusunda rahatım. MHz konusunda ise 3200 MHz bir RAM, 3600MHz'a rahatlıkla OC edilebiliyor. Lakin zaten benim anakartım 3200MHz ve bana bu değer yeterli. Hangi marka-model RAM'i ve kaç MHz RAM tavsiye edersiniz?

*Son sorum: Stock soğutucuyu bilmiyorum fakat şu anda MSI'ın soğutucusu; özellikle 2 adet RAM soketi bulunan anakartlarda, soğutucu ile RAM temas haline geliyor. Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir ve ne yapabilirim?

Belirttiğim gibi bütçem 2150TL fakat, benim ihtiyacımı karşılayacak bir sistem alıp, kalan paranın cebimde kalması beni mutlu eder. Tavsiye ve görüşlerinize açığım arkadaşlar. Belirtmem gerekirse, ekran kartım: GTX 1050 Ti.

Son düzenleme:
2258TL ediyor. İndirimlerde 2100'e alabilirsiniz. Eğer temizse 2. el R5 3600 almak daha mantıklı.

Ofis için gayet yeterli, B550 anakart olduğu için kolayca Upgrade edilebilir, ben işlemciden çok çift kanal 16 GB RAM almanı tavsiye ederim.

Ofis için gayet yeterli, B550 anakart olduğu için kolayca Upgrade edilebilir, ben işlemciden çok çift kanal 16 GB RAM almanı tavsiye ederim.

Hocam konu dışı ama, her bütçeye fare önerisi yazısını gördüğüm için yazmak istedim. 320 TL'ye Bloody X5 Pro mouse aldım. Sağ Click ve sol Click hissiyat ve ses olarak bariz şekilde birbirlerinden farklılar. Bu bir sorun mudur? Böyle saçma bir şey için servise göndermem gerekir mi?

Hocam konu dışı ama, her bütçeye fare önerisi yazısını gördüğüm için yazmak istedim. 320 TL'ye Bloody X5 Pro mouse aldım. Sağ Click ve sol Click hissiyat ve ses olarak bariz şekilde birbirlerinden farklılar. Bu bir sorun mudur? Böyle saçma bir şey için servise göndermem gerekir mi?
Göndermenize gerek yok, normal bir durum, double click, rattle gibi sorunlar ile ilgilenir servis.

Ryzen 1600 işlemci almam benim için şu anda çok mantıklı bir seçenek.
2.el 750 TL'ye çok rahat alabilirim.

1600 işlemci yeterli olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hangi anakartı ve hangi marka-model tavsiye edersiniz?

Hangi marka-model RAM'i ve kaç MHz RAM tavsiye edersiniz?

8 GB hem oyun hem de iş için yeterli olacaktır.
3200 MHz yeterli olur.

430 TL'ye 8 GB 3200MHz RAM almak.

Hocam 0 RAM zaten 426 TL'ye satılıyor.
Toplam: 1702 TL

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı