22.000 TL her şey dahil sistem önerisi

5600 4K.
B450 2.5k
Kasa+PSU 3K.
8+8 3.2K MHz 1.2K
500GB NVMe 1K.

Burasi 12K yapiyor.

Ikinci elden 5K ya 6600 bulunur.

17k

ASUS'un 4K'lik 144hzlerinden birini alsa.

21k

1.2K 871GTR 1.5k AJ159PRO.

24K.

Cloud-ııı 3K.

27k.

Fiyatlar beklediğimden fazla artmış. Yine de butceyi 5K arttirarak tam set dizilebiliyor.

Eğer ki konu sahibi NVIDIA ve daha iyi bir monitör istiyorsa dediğiniz gibi bir ay daha beklemesi gerekir.

Kötü,
O İşlemci stok soğutucu ile soğumuyor, ayrıca sıfır RX6600 sistemler satılıyor zaten bu fiyata, niye 2. elden kart alsın?
Bir şeyden kısmak zorunda, ya monitör, ya parça, 2. elden o fiyata 6700-6700XT sistem düşüyor.

Hocam sadece 22bin liraya kasa önerir misiniz?
Kötü,
O İşlemci stok soğutucu ile soğumuyor, ayrıca sıfır RX6600 sistemler satılıyor zaten bu fiyata, niye 2. elden kart alsın?
Bir şeyden kısmak zorunda, ya monitör, ya parça, 2. elden o fiyata 6700-6700XT sistem düşüyor.

Kötü,
O işlemci stok soğutucu ile soğumuyor, ayrıca sıfır RX6600 sistemler satılıyor zaten bu fiyata, niye 2. elden kart alsın?

İşlemci zaten 3.5k üstüne 5K degilde 5.5k ekleyip fan alabilir. Ayrica 5600 odanız sıcak değilse stock fanla sorun yapan bir işlemcide değil. Hazir sistem zaten cogu zaman toplamadan uygundur konu sahibi toplama dediği için böyle bir öneride bulundum. Bahsettiğimiz sartlar altinda monitoru begenmezse bütçeyi 5 değil 11 arttirir 10klik bir monitör tercih eder. Yine 2 ay boyuncaki bütün çalıştığını bilgisayara vermesine gerek yok.

Hocam sadece 22bin liraya kasa önerir misiniz?

6700xt

OC falan ugrascaksaniz anakarti b serisi seçmeniz daha iyi olur yoksa gerek yok.

Az arttırırsan bu var.

AMD'nin AM4 platformu varken Intel gereksiz.

Son düzenleme:
İşlemci zaten 3.5k üstüne 5K degilde 5.5k ekleyip fan alabilir. Ayrica 5600 odanız sıcak değilse stock fanla sorun yapan bir işlemcide değil. Hazir sistem zaten cogu zaman toplamadan uygundur konu sahibi toplama dediği için böyle bir öneride bulundum. Bahsettiğimiz sartlar altinda monitoru begenmezse bütçeyi 5 değil 11 arttirir 10klik bir monitör tercih eder. Yine 2 ay boyuncaki bütün çalıştığını bilgisayara vermesine gerek yok.

6700xt

OC falan ugrascaksaniz anakarti b serisi seçmeniz daha iyi olur yoksa gerek yok.

AMD'nin AM4 platformu varken Intel gereksiz.

AM4'te F/P Olarak bir R5 5600 var zaten, ileride i5 bilmem kaçıncı nesil falan takar, seninkide benimki de ölü soket yani, AM4 Varken Intel gereksiz neden dediniz?
Benim attığımda işlemci sayısı daha fazla üstüne, sizin attığınızda alsa alsa 5700x3D alacak oda 7500F dengi.

Ayrıca çoğu zaman daha ucuz falan tutmuyor, soğutuculu 4060 5600 sistemler çok satıldı bu bütçede.
6700XT sistem alınabiir ama eski seri kart, şu an 2000 serisi gibi muamele görecek.

O işlemci oda sıcaklığında soğuyor demişsin, yük altında soğuyor mu soğumuyor mu görürüz, günlük kullanımda yeter ama yükte sıcaklıklar fırlar.

Ayrıca çoğu zaman daha ucuz falan tutmuyor, soğutuculu 4060 5600 sistemler çok satıldı bu bütçede.
Nvidia icin bilmem ancak amd tarafinda hazir sistemler hep daha uygun oluyor.
O işlemci oda sıcaklığında soğuyor demişsin, yük altında soğuyor mu soğumuyor mu görürüz, günlük kullanımda yeter ama yükte sıcaklıklar fırlar.
Yük altinda 80derece civari calisiyor. Eğerki bu sıcaklığı dert ederseniz biraz Uv ile gücünü attığınızın 13100f seviyesine indirince gayet makul değerler görüyor. Iyi bir kuletipi cokda pahali değil acikcasi. Dediğim gibi 1k paraya fazlasiyla yetecek birsey aliniyor.
AM4'te F/P Olarak bir R5 5600 var zaten, ileride i5 bilmem kaçıncı nesil falan takar, seninkide benimki de ölü soket yani, AM4 Varken Intel gereksiz neden dediniz?
Benim attığımda işlemci sayısı daha fazla üstüne, sizin attığınızda alsa alsa 5700x3D alacak oda 7500F dengi.
13100fin performansindan kaynakli ddr4 biliyordum ddr5mis. Sirf ddr5 için 13100f almaya deger.
6700XT sistem alınabiir ama eski seri kart, şu an 2000 serisi gibi muamele görecek.
Hala talep olan bir kart. Şahsen eski olmasina ragmende ikinci elininde daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Haricinde eski olmasinin birseye zarari olmaz sonuçta sıfır aliniyor.

Bahsettiğiniz sistem b580den ziyade ddr5 geçmek için alınır. Intel ilk kere fp bir performans sergilemis takdir ettim.

@ersinmorno hocamin attığını sistem ddr4 biliyordum yanlis biliyormusum ddr5mis onu tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Kötü,
O işlemci stok soğutucu ile soğumuyor, ayrıca sıfır RX6600 sistemler satılıyor zaten bu fiyata, niye 2. elden kart alsın?

2. el sistem tavsiyesi yapar mısın dostum? Her şey dahil olsun ama zahmet olmazsa.

NVIDIA icin bilmem ancak AMD tarafinda hazir sistemler hep daha uygun oluyor.

Yük altinda 80derece civari calisiyor. Eğer ki bu sıcaklığı dert ederseniz biraz UV ile gücünü attığınızın 13100F seviyesine indirince gayet makul değerler görüyor. Iyi bir kule tipi çok da pahali değil açıkçası. Dediğim gibi 1K paraya fazlasiyla yetecek bir şey aliniyor.

13100FIN performansindan kaynakli DDR4 biliyordum DDR5mis. Sirf DDR5 için 13100F almaya deger.

Hala talep olan bir kart. Şahsen eski olmasina ragmende ikinci elininde daha kuvvetli olduğunu düşünüyorum. Haricinde eski olmasinin bir şeye zarari olmaz sonuçta sıfır aliniyor.

Bahsettiğiniz sistem B580'den ziyade DDR5 geçmek için alınır. Intel ilk kere F/P bir performans sergilemis takdir ettim.

@ersinmorno hocamin attığını sistem DDR4 biliyordum yanlış biliyormusum DDR5mis onu tercih etmeniz daha sağlıklı olur.

Senin de önerilerini görmek isterim hocam 2. el sistem.

Anlıyorum ancak tüm ekipmanlar dahil 22.000₺ şu an için çok yetersiz kalıyor. Alacağınız bilgisayardan pişman olursunuz, çok ucuz dolayısıyla kalitesiz mal almak zorunda kalırsınız. İkinci elde güzel bir şey bulursanız belki belki olabilir.

2. el sistem tavsiyesi her şey dahil sizden de alabilir miyim hocam.

2. el sistem tavsiyesi yapar mısın dostum? Her şey dahil olsun ama zahmet olmazsa.

Senin de önerilerini görmek isterim hocam 2. el sistem.

2. el sistem tavsiyesi her şey dahil sizden de alabilir miyim hocam.
Bulması zor hocam, kendiniz bakın.

RX 6600
AMD Ryzen 5 5600
Aerocool 500W
ASUS 144Hz AOC MONİTÖR
2x8 16 GB Corsair'ya DA BALLİSTİK YA DA Kingston'ya DA G.Skill RAM
500 GB KİOX SSD
B450M S2H Gigabyte ANAKART

Mouse klavye ve kulaklığı saymadım onlardan emin değilim

İyi gibi, monitörün paneli, ve klavye mouse gibi şeylerin markasını öğrenseniz iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı