Cristabol Brown
Hectopat
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 SUPER OC 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı | ITOPYA
İşlemci AMD Ryzen 7 3700X 3.6GHz 32MB Önbellek 8 Çekirdek AM4 7nm İşlemci | ITOPYA
RAM GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z Neo RGB 3600MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA
Anakart MSI MPG B550 GAMING EDGE WIFI 5100MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart | ITOPYA
SSD SAMSUNG 1TB 970 EVO NVMe M.2 SSD (3400MB Okuma / 2500MB Yazma) | ITOPYA
Kasa ASUS TUF Gaming GT501 RGB Tempered Glass USB 3.1 Mid Tower Kasa | ITOPYA
İşlemci soğutucusu olarak bunu düşünüyorum COOLER MASTER MasterAir MA610P RGB Kontrolcülü 120mm İşlemci Hava Soğutucu | ITOPYA
Ben sizin yerinizde olsam RTX3000 serisini beklerdim. Eğer bilgisayarınız varsa ve paranızı boş yere savurmak istemiyorsanız RTX3000 serisini ve AMD 4000 serisini bekleyin. Tamam şuna Intel 10. nesil oyun konusunda iyi ama bakalım 4000 serisi çıkınca hala Intel tahtında oturabilecek mi?
Ama şöyle bir şey var. Eğer bekleyecekseniz 3000 ve 4000 serilerini, şu an kasa, PSU, soğutucular, depolama aygıtları ve RAM'lere bakabilirsiniz. Böyle bir sistem için 16 GB komik olur. Seçtiğiniz RAM güzel ve yeterli. Kasa olarak şüphesiz iCUE 465X'i öneririm bende ondan alacağım yakın zamanda. PSU konusunda şu bilmem kaç W olayını bilmiyorum ama alacağınız PSU böyle bir sistem için en az 80+ Bronze sertifikalı olmalı. Sakın sadece 80+ olanlardan almayın. Depolama aygıtlarına gelecek olursak, ben senin yerinde olsam direkt ya 1 ya da 2TB'lık SSD alırdım. Veya M.2 SSD'de alabilirsiniz direkt ama biraz tuzlu olacaktır. Aynı bütçe aralığında ki SSD'ler performans konusunda hemen hemen aynıdır. Ama bazıları sorunlu SSD lerdir. Adam akıllı bir araştırmayla kullanıcı yorumlarına bakın veya forumlarda konu açın bu SSD alınır mı? Diye. Sorunsuzunu buldumuzmu direkt olarak alabilirsiniz. Soğutma olarak çok bir bilgim yok ama 240mmlik Corsair veya Cooler Master sıvı soğutucuları alabilirsiniz.
Son düzenleme: