22.000TL PC tavsiyesi

vKai

Megapat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Uçak Teknisyeni
Uzun uğraşlar sonucu böyle bir PC topladık yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Ryzen 7 3700X.
Anakart: MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi 5100MHz.
Bellek: G.Skill Trident Z Neo 32 GB CL16-3600.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 Super.
HDD: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM.
Kasa: ASUS TUF GT501.
Monitör: ASUS TUF Gaming 27" VG27bq.
Ekstra SSD: Samsung 1TB 970 Evo NVMe okuma 3400 MB-yazma 2500 MB M.2 SSD.
İşlemci fanı: Cooler Master Hyper 212 -or- MA610P.

Monitörsüz olarak 18.500TL civarı tutuyor.

Sistem ne amaçla kullanılacak? Oyun içinse oldukça gereksiz parçalar barındırıyor.

3700X işlemci, 16 GB üstü RAM ve de NVMe SSD oyun için oldukça gereksiz.

Islemciyi 3600'e, RAM'i 16 GB'a düşürüp 1 TB SATA SSD alirsaniz performanstan kayıp yaşamadan sistem ucuzlatilabilir.

Hatta bu bütçede işlemci 10600K, anakart güzel bir Z490 alınıp güzel bir soğutmayla OC'un ve performansin dibine vurabilirsiniz. Su an evde olmadigim için sistem öneremiyorum ama bu değişiklikleri yaparak güzel bir sistem oluşturabilirsiniz.

Uzun uğraşlar sonucu böyle bir PC topladık yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

İşlemci: Ryzen 7 3700X.
Anakart: MSI MPG B550 GAMING Edge Wi-Fi 5100MHz.
Bellek: G.Skill Trident Z Neo 32 GB CL16-3600.
Ekran kartı: ASUS ROG STRIX GeForce RTX 2080 Super.
HDD: Seagate 2TB Barracuda 7200RPM.
Kasa: ASUS TUF GT501.
Monitör: ASUS TUF Gaming 27" VG27bq.
Ekstra SSD: Samsung 1TB 970 Evo NVMe okuma 3400 MB-yazma 2500 MB M.2 SSD.
İşlemci fanı: Cooler Master Hyper 212 -or- MA610P.

Monitörsüz olarak 18.500TL civarı tutuyor.

Rica etsem link atar mısınız? Tüm ürünlerin hangi siteden alacağınızın linklerini. Monitörünüz aşırı iyi. Bu monitörden şaşmayın. İleride 4K bir monitöre upgrade edersiniz ama şimdilik yeterli.

Rica etsem link atar mısınız? Tüm ürünlerin hangi siteden alacağınızın linklerini. Monitörünüz aşırı iyi. Bu monitörden şaşmayın. İleri de 4K bir monitöre upgrade edersiniz ama şimdilik yeterli.

Sinerji ya da İtopya düşünüyorum İstanbul'da olduğum için fiyatlara baktım çok fark yok tek tek almaya kalksam.
1- Bellek 16 GB olabilir 32 olması çok gereksiz.
2- SSD 512 GB yapılıp yarısı sisteme diğer yarısı da oyunlar için kullanılabilir.
3- RTX 2080 yerine RX 5700 alınabilir.

Ben çift monitör kullanıyorum oyun oynarken Opera %100 acık kalıyor video falan izliyorum şu anda 16 GB kullanıyorum ve yetmıyor RAM'ın dandikliğinden de kaynaklanabilir ama o kadar para veriyorum kafam rahat etsin dedim.

Sinerji ya da İtopya düşünüyorum İstanbul'da olduğum için fiyatlara baktım çok fark yok tek tek almaya kalksam.

Ben çift monitör kullanıyorum oyun oynarken Opera %100 acık kalıyor video falan izliyorum şu anda 16 GB kullanıyorum ve yetmıyor RAM'ın dandikliğinden de kaynaklanabilir ama o kadar para veriyorum kafam rahat etsin dedim.
Oyun oynarken 25-30 tane sekme açtığından dolayı olabilir mi? Sekme sayısını azaltın. Ben 8 GB RAM ile oyun oynarken 7-8 sekme açsam bile donma kasma olmuyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı