22.000TL'ye HP Victus R5 5600 RTX 3060 laptop alınır mı?

Önemli değil rica ederim, nisan ortasında aldım bende mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım.
Ekran AMD Adrenalin Edition'da ayar yapana kadar öyle ama bence çok da değil, çözümü ise Amazon'da şu yorumu gördüm, o ayarları uyguladım.Eki Görüntüle 1864521

Ekleme: Windows 11 22H2 ilk kurulumda Wi-Fi algılamıyor, güncellemeleri yapmanız gerekiyor.
Bunun için Ethernet'ya da Wi-Fi adaptörü kullanmanız lazım. Veyahut sürücüyü indirip, Windows'u kurunca sürücüyü kurmanız lazım.

Tamamdır çok teşekkür ediyorum.

Önemli değil rica ederim, nisan ortasında aldım bende mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım.
Ekran AMD Adrenalin Edition'da ayar yapana kadar öyle ama bence çok da değil, çözümü ise Amazon'da şu yorumu gördüm, o ayarları uyguladım.Eki Görüntüle 1864521

Ekleme: Windows 11 22H2 ilk kurulumda Wi-Fi algılamıyor, güncellemeleri yapmanız gerekiyor.
Bunun için Ethernet'ya da Wi-Fi adaptörü kullanmanız lazım. Veyahut sürücüyü indirip, Windows'u kurunca sürücüyü kurmanız lazım.

Dostum PC'yi aldım Valorant'ta 2 FPS YouTube'da kasıyor fılan kafayı yıyorum :( ekran 64 Hz gozukuyor var mı bir bılgın.

PC'yi aldım çok kasıyor YouTube'da 30 40 FPS Valorant'ta 5 FPS ekran 64 Hz gözüküyor.
Yardımcı olun lütfen.

Son düzenleme:

Dostum PC'yi aldım Valorant'ta 2 FPS YouTube'da kasıyor fılan kafayı yıyorum :( ekran 64 Hz gozukuyor var mı bir bılgın.

PC'yi aldım çok kasıyor YouTube'da 30 40 FPS Valorant'ta 5 FPS ekran 64 Hz gözüküyor.
Yardımcı olun lütfen.
Ekran kartı sürücüleri yüklü mü?

Yardımcı olun lütfen.
Dostum sürücüleri kurmadan bilgisayarı tam kullanamazsın.
HP nin sitesinden model kodunu yazıp sürücülere ulaşabilirsin.

Ekran kartı sürücüleri yüklü mü?

Çözdüm ancak bu sefer de 95 derecelerde işlemci çok yor normal mi sizce 95 derece GPU?

Dostum sürücüleri kurmadan bilgisayarı tam kullanamazsın.
HP'nin sitesinden model kodunu yazıp sürücülere ulaşabilirsin.

Dostum CPU Fortnite Valorant'ta 95 derece çözümü var mı?

Çözdüm ancak bu sefer de 95 derecelerde işlemci çok yor normal mi sizce 95 derece GPU?

Dostum CPU Fortnite Valorant'ta 95 derece çözümü var mı?

Dostum işlemci bende Forza Horizon 5'te yüklemelerde falan 101 fakat bir ara 102 derece dahi olduğu var ama ortalama 95 diyebilirim. ETS 2 vs. falan da böyle. GPU ise Forza'da 86 (en fazla Forza'da bu dereceleri gördüm), diğer oyunlarda 70 civarı.
GPU doksanlada ise fazla ama CPU normal. Valorant'ta öyle olmasına bir yorumum yok, hiç oynamadım. Bu arada isterseniz Turbo Boost kapabilirsinizz sıcaklıklar 70 ile 80 arası oluyor ama performans da düşüyor elbette. Güç planında işlemci güç yönetiminin maksimunucu %99'a sınırlamak da bir nevi TurboBoost kapatır.

Son düzenleme:
Dostum işlemci bende Forza Horizon 5'te yüklemelerde falan 101 fakat bir ara 102 derece dahi olduğu var ama ortalama 95 diyebilirim. ETS 2 vs. falan da böyle. GPU ise Forza'da 86 (en fazla Forza'da bu dereceleri gördüm), diğer oyunlarda 70 civarı.
GPU doksanlada ise fazla ama CPU normal. Valorant'ta öyle olmasına bir yorumum yok, hiç oynamadım. Bu arada isterseniz Turbo Boost kapabilirsinizz sıcaklıklar 70 ile 80 arası oluyor ama performans da düşüyor elbette. Güç planında işlemci güç yönetiminin maksimunucu %99'a sınırlamak da bir nevi Turbo Boost kapatır.

CPU da gördüğüm sıcaklıklar peki Turbo Boost'u kapattığımda kaç FPS düşer ortalama ve o sıcaklıkların bir zararı var mı?

Turbo Boost kapatınca bir şey değişmiyor cidden ben HP Omen kullanıyorum. UV da yaptım 83 derece oluyor her şeyde en fazla.

Peki nasıl yapacağız arkadaşın anllatığı şekildemi yaptın güç seçeneklerinden Max'min 99 olayı.

Peki nasıl yapacağız arkadaşın anllatığı şekildemi yaptın güç seçeneklerinden Max'min 99 olayı.
UV yapılamıyor diye biliyorum ama bu rehberi takip edersiniz işlemciniz 0.3 ya da 0.4 GHz daha hızlı çalışır. Perfonmansta ise hiç emin değilim ama ETS2'de sanırsam 10 FPS falan fark alıyordu. Ayrıca işlemcinin zarar görmemesi 105 dereceyi geçmemesi gerekir, geçerse zaten bilgisayar aniden kapanır. Yani zarar göreceği zaman bilgisayar kendini kourur. GPU'da öyle bir limit var mı bilmiyorum ama onda da bence öyle limite gelinince otomatik kapanır.

UV yapılamıyor diye biliyorum ama bu rehberi takip edersiniz işlemciniz 0.3 ya da 0.4 GHz daha hızlı çalışır. Perfonmansta ise hiç emin değilim ama ETS2'de sanırsam 10 FPS falan fark alıyordu. Ayrıca işlemcinin zarar görmemesi 105 dereceyi geçmemesi gerekir, geçerse zaten bilgisayar aniden kapanır. Yani zarar göreceği zaman bilgisayar kendini kourur. GPU'da öyle bir limit var mı bilmiyorum ama onda da bence öyle limite gelinince otomatik kapanır.
Güç yönetimindeki %99 ayarına göre yalnız daha hızlı. Bunu söylemeyi unutmuşum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı