22 Bin TL sistem toplama

Bütçe
22.000

İkisi de 2K için VRAM yüzünden intihar.

Bu akşam yeni bir sistem alacağım, fakat çok kararsızım hâla ne alacağıma karar veremedim. Sizin önerebileceğiniz sistemler var mı?
Rekabetçi ve hikayeli oyunlar oynayacağım 2K çözünürlükte.
Bütçe 22 bin TL.

Monitör dahil mi?

O zaman 3070 alabilirsiniz hocam. 3070'in 8 GB VRAM'i yeterli şu an ama ileride 2,3 seneye olmayacak.

2-3 seneye falan değil, 1080p RT ve 2K'da şu an patlak.

Evet onu ben de düşündüm 8 GB VRAM olması bu kadar güçlü bir kart için can sıkıcı ama en fazla 1.5 sene kullanacağım zaten o yüzden yeterli olur benim için sanırım.

Şu an bile 2023 oyunlarının hepsinde sorun, 6700XT alın, hem paranız cebinizde kalır hem de saf güç açısından da yeterli 6700XT.

2-3 seneye falan değil, 1080p RT ve 2K'da şu an patlak.

Şu an bile 2023 oyunlarının hepsinde sorun, 6700XT alın, hem paranız cebinizde kalır hem de saf güç açısından da yeterli 6700XT.

6000 serisi AMD kartların RTX performansı çok düşük ve FSR, DLSS'e göre çok daha kötü görüntü ve performans veriyor.

6000 serisi AMD kartların RTX performansı çok düşük ve FSR, DLSS'e göre çok daha kötü görüntü ve performans veriyor.

Çok daha kötü? FSR 2 ile DLSS 2 arasında adamakıllı fark yok, VRAM yüzünden RTX açılıyor sanki 3000 serisinde, 3070 öyle hale geldiki 6800 ile aynı RT performansını veriyor.

Çok daha kötü? FSR 2 ile DLSS 2 arasında adamakıllı fark yok, VRAM yüzünden RTX açılıyor sanki 3000 serisinde, 3070 öyle hale geldiki 6800 ile aynı RT performansını veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşım 3070 kullanıyor hocam gayet yeterli şu an 3070'in VRAM'i.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Arkadaşım 3070 kullanıyor hocam gayet yeterli şu an 3070'in VRAM'i.

Videoyu izlediniz mi? Quality'de NVIDIA sponsor oyunlar hariç az daha iyi, ki bu çok da önemli değil, perfonmance'de 1080P'de ikisi içinde çamur.

Videoyu izlediniz mi? Quality'de NVIDIA sponsor oyunlar hariç az daha iyi, ki bu çok da önemli değil, perfonmance'de 1080P'de ikisi içinde çamur.

3070'in bellekleri daha hızlı, veri yolu akışı daha geniş. Mesela 3060'ın VRAM'ı daha fazla olsa dahi daha yavaş çalışıyor. VRAM dediğin şey geçici hafıza, 3070 hafızasını doldur boşalt daha hızlı yapıyor 3060'a göre bu da sıkıntı yaratmıyor 8 GB belleğe rağmen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı