Arkadaşlar maalesef ki öğrenci gariban adamın hali zor. Bütçem 2.200 civarı bir şey. 5600X işlemcim için üzmeyecek bir soğutucu arıyorum. 5600X'e kule tipi yetmez diye sıvı soğutucu alma fikrindeyim.
Tavsiyelerinize açığım.
Kasam Rampage Saioler. Destekliyor sanırım emin değilim. Bi arkadaşım 5600x in çok ısındığını ve sıvı soğutucu almam gerektiğini söylemişti.Thermalright Peerless Assassin 120 SE TL-C12C 6 x 6mm Isı Borulu 120mm Intel-AMD Uyumlu Hava Soğutucu – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Altı saf Bakır ısı borusu ve mükemmel performans için optimize edilmiş hava akışı ve statik basınç çıkışı 120 mm fanlar.www.gaming.gen.tr
Yeter de artar bile. 5600X'e tek kuleli 500TL'lik hava soğutmalar bile yeter. Kasan nedir bu arada? 155mm desteklemesi lazım.
Sıvı soğutmaya hiç mi hiç gerek yok. Ki zaten bu fiyattaki bir soğutma muhtemelen hava soğutma ile benzer performans verir. Bir de ömrü uzun olmaz. Ben iki türlüde kullandım 5600X'i. Sağlam 240mm sıvı soğutma ile sağlam bir hava soğutma Arasında maksimum 5 - 10 derece fark oluyor. Kule tipi 60 - 70 derecede tutuyor rahatlıkla.Kasam Rampage Saioler. Destekliyor sanırım emin değilim. Bi arkadaşım 5600x in çok ısındığını ve sıvı soğutucu almam gerektiğini söylemişti.
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Peki 2000i çok aşmayacak şekilde tavsiye kule tipi güçlü soğutucu var mıdır önereceğiniz?Sıvı soğutmaya hiç mi hiç gerek yok. Ki zaten bu fiyattaki bir soğutma muhtemelen hava soğutma ile benzer performans verir. Bir de ömrü uzun olmaz. Ben iki türlüde kullandım 5600X'i. 240mm sıvı soğutma ile hava soğutma Arasında maksimum 5 - 10 derece fark oluyor. Kule tipi 60 - 70 derecede tutuyor rahatlıkla.
Eki Görüntüle 2614246
Kasa destekliyor.
Yukarıda önerdiğim model zaten o bütçedeki en iyisi. Çıkmak istemezsen bu da var:Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Peki 2000i çok aşmayacak şekilde tavsiye kule tipi güçlü soğutucu var mıdır önereceğiniz?
Bunuda beğendim hocam ama@slashFix arkadaşına biraz daha araştırması gerektiğini söyle. 1.100TL civarında olsun dersen:
Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Thermalright Assassin Spirit 120 Plus V2 İşlemci Soğutucu özelliklerini incele, 1.499,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com