2200 TL'ye sistem toplama

eternal

Kilopat
Katılım
11 Ocak 2015
Mesajlar
159
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Editör - Öğrenci
Sistemi bugün alıyorum. Bütçe 2.200 liraydı. Normalde AMD alacaktım fakat, AMD ekran kartında en az 3gb ve 384 bit bellek hızı aradığım için beklediğim sistemi bulamadım. Gönlüm zaten, gtx grafik kartlı ve intel işlemcili bir şey toplamaktan yanaydı.

#2 sistem ile ilgili yorumlarınızı alabilir miyim acaba?

#1 sistem
12G9Xp.png

#2 sistem
LYOJLG.png
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler dostum. Birde SSD ve HDD farkına çok takılmak gerekir mi? Bir çok kişi SSD öneriyor ama SSD'nin bellek boyutu nedense epey düşük gibi geldi?
 
NAND Flash teknolojisiyle yapıldığı için hem depolama hem daha fazla hız ilkesini kullanırlar. Yani çok büyük depolama alanı sağlamamaları doğal. HDD'den 10 kat hızlıdır (Sata 3.0). Şimdiki PCI portundan olanlar en hızlısıdır (3 kat daha hızlı). Depolama olmazsa hız daha çok olur örneğin Ram. Bu dediğimiz SSD'den tam 1000 kat hızlı. İşlemcideki önbellekler de Ram'den 10-1000 kat daha hızlı.

Neden olduğunu anlamış olmalısın ama özet geçiyim. Hız olduğu yerde depolama olmaz. Depolama olduğu yerde hız olmaz. Paranız yetmezse raid 0 yaparsınız. Aynı görevdedir ama SSD'yi geçemez.
 
1. Sistemi almanı tavsiye ederim R9 285 GTX760'dan daha iyi bir kart. SSD ise sonradan alsan da olur, zaten SSD yi genellikle windowsun üzerine kurup daha hızlı bir sistem yarantmak için öneriyoruz.
 
1. Sistemi almanı tavsiye ederim R9 285 GTX760'dan daha iyi bir kart. SSD ise sonradan alsan da olur, zaten SSD yi genellikle windowsun üzerine kurup daha hızlı bir sistem yarantmak için öneriyoruz.

Windows'u SSD'ye yükleyecektik sanırım :) .

Bu arada R9 285 diye bir model var mı? Yoksa ben mi geride kaldım. Herhalde R9 280X diyecektiniz. Tabi bu daha iyi olur. Sistem canlanır...

Not: Varmış, ben geride kalmışım :) .

AMD FX serisine geçmene gerek yok. Bu işlemcinin teknolojisi ondan daha iyi. İntel'in 4.nesilde AVX 2.0'ı desteklemesi sayesinde daha iyi işlemler yapabilirsin.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı