22K 27k arası toplama sistem önerisi

Bütçe
22k-27k

makas123

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bir kasa alma işine girdim fakat daha önce hiç kendim toplamadım. İtopya'dan hazır sistemleri kafama göre değiştirirken biraz da araştırmak istedim ve sandığımdan daha fazla uyum muhabbetinin (parçaların birbiriyle uyumu, desteklemesi gibi) olduğunu öğrendim, anakartın fazı, boyutu soket sayısı kasayla uyumlu oluşundan tut işlemcinin RAM'in MHz'sini desteklemesine, kasanın PSU'suna kadar şey olduğunu fark ettim ve araştırırken kafam karıştı. Kendim bir şeyler topladım ama olup olmadığını ve neyi değiştirirsem daha iyi olur gibisinden sizden bir yardım almak istedim. Aşağıya bilgisayarı yazıyorum ayrıca şu işlemci soğutması hakkında da fikir verirseniz sevinirim. (Sıvı, kule ya da stock ne fark eder?)
Bu arada genelde lol cs falan takılıyorum hikayeli oyunlar arada oynuyorum fakat endüstriyel programlarda (yüzeysel olarak çizim, kodlama gibi) kullanacağım için ona göre yardımcı olursanız sevinirim. Sıfırdan sistem de atabilirsiniz benim attığımın üzerinden yürümenize gerek yok. Şimdiden teşekkür ederim
AMD Ryzen 5 5600
ASUS PRIME B550M-K
GoodRam 32GB(2x16GB) IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4
ASUS GeForce RTX 4060 DUAL OC 8GB
VENTO VG22A 650W Tempered Glass USB 3.0 Mesh ARGB ATX Mid Tower Kasa + FSP 650W PSU (PSU'sunu ayrı olarak değiştirmekle uğraşmak istemiyorum direk kasa önerirseniz sevinirim)
GameBooster TITAN 240 Rainbow 240mm Sıvı Soğutucu
GOODRAM 1TB PX700 Gen4x4 M.2 2280 NVMe SSD (7400MB Okuma / 6500MB Yazma)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı