23 - 24 bin TL'ye AM5 anakart ve RAM önerisi

oktay crh

Zeptopat
Daha fazla  
7800X3D işlemci satın aldım, bütçe olarak 23-24K param kaldı. DDR5 RAM ve anakart almak istiyorum, bu fiyatlara uygun bir anakart önerisinde bulunur musunuz? Benim aklımdaki sarı siteden bir RAM almak ve anakartı B850M AORUS Elite almak ama parçalar birbirleriyle uyar mı?
Anakart : https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte...tx-anakart-p-55814?utm_campaign=akakce&v=1.68
RAM görsellerini ekte paylaşıyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251202_112320_sahibinden.jpg
    44,3 KB · Görüntüleme: 20
  • Screenshot_20251202_112343_sahibinden.jpg
    49,7 KB · Görüntüleme: 20
Bir sorun çıkmaz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20251202_113341_sahibinden.jpg
    83,6 KB · Görüntüleme: 17
Buna denk veya daha üstün gigabyte yada başka marka önerebileceğiniz bu Aralık fiyatlarında anakart varmı
Aorus alınabilecek en iyi anakartlardan birisi, daha iyi bir önerim yok. Daha doğrusu daha iyileri var tabii ama gereksiz pahalı olacaktır. Aorus soğutma anlamında ciddi en iyi kartlardan birisi, bu fiyatlardan alternatifi yok.

Ram olarak hangisini önerirsiniz hocam bir adet daha ram var onunda görselliği paylaşıyorum cl30 ile cl36 arasında çok fark oluyor mu
MHz değerleri de çok önemli ama en fazla göreceğiniz performans farkı %3-4'ü geçmeyecektir. Ben olsam ciddi farklar varsa uygun olanı tercih ederdim. 6000MHz CL30-38 gibi kitler günümüzde gayet yeterliler. 8000'lere çıkana kadar ara MHz farklarını hissetmiyorsunuz ve işlemcinizin 6000'lere çıkacağının bile garantisi ne yazık ki mevcut değil. 7800x3d işlemcinin offical olarak desteklediği maksimum ram hızı 5200, bunun üstünü garanti etmez.

Sahibindende 6400mhz cl32 rami kapalı kutu olarak satıyor arkadaş neredeyse tek ram fiyatına onu almayı düşünüyorum o halde almakta mantıklı teşekkürler

Sahibindende 6400mhz cl32 rami kapalı kutu olarak satıyor arkadaş neredeyse tek ram fiyatına onu almayı düşünüyorum o halde almakta mantıklı teşekkürler
Güzel tercih hocam.

Auros elitede beyaz ve siyahı fiyat farkı var size şu attıgım linklere bakıp ne farkı oldugunu söyleme şansınız var mı bir arkadaşa daha sormuştum sadece renk farkı demişti ama niye bu kadar fiyat farkı var anlayamadım
Beyazı: https://www.sinerji.gen.tr/gigabyte-b850m-a-elt-wf6e-ice-8200mhz-oc-m2-am5-matx-anakart-p-55814
Siyah : GIGABYTE B850M AORUS ELITE WIFI6E AMD B850 AM5 DDR5 Soket 8200MT/s mATX Anakart Uygun Fiyatları ile Tebilonda

Renk ve satıcı farkı hocam, belki revizyon farkları vardır ama önemi pek yok. Beyaz görece az tercih ediliyorsa fiyatı düşmüştür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…