230 Watt adaptörün ucu değişir mi?

ocaksondurur

Hectopat
Merhaba arkadaşlar 150Watt güç tüketen eski bir oyuncu bilgisayarım var, buna overclock yapmak istiyorum elimde güç kaynağı da var 230Watt'lık ancak ucu uymuyor. Ucunun değişimi mümkün mü veya nasıl bir çözüm bulunabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eski uç ve yeni ucun fotoğrafını atabilir misin? Değişim yapabilirsin ama yine de fotoğrafa bakalım.

Eski uç ve yeni ucun fotoğrafını atabilir misin? Değişim yapabilirsin ama yine de fotoğrafa bakalım.
bu şuan kullandıgım 150wattlık adaptörün standart 5.5mmx2.5mm lik ucu

bu ise 230wattlık kullanmak istediğim adaptörün 7.4mmx5.0mm lik adaptörün ucu

mesela şöyle bir aparat da var ama voltajı destekler mi bilmiyorum

O aparatlar da olur ama belli bir süre sonra yalama olup ikide bir çıkabilir. eğer yapabilirsen eski adaptörden kabloyu söküp yeni adaptörün kablosu ile değiştirebilirsin. Ya da bölgendeki telefoncu televizyoncu ya da bilgisayarcıya gidip 20-30 TL karşılığında bu işi de yaptırabilirsin.

hocam adamlara sordum şu aşağıdaki gibi benzer bir kablodan alıp takılsa sorun çıkar mı diye 230watt'ı desteklemeyeceğini söyledi ellerinde en fazla 150watt destekli kablo varmış o da uymazmış dolayısıyla kendi kablomda söylediklerine göre uymuyor o attıgım küçük aparatında uymayacaklarını söylediler dogru mu yanlıs mı bilmiyorum, başka birine sordum 230watt bilgisayarını yakar dedi bende dedim yabancı forumlarda çok overclock konuları mevcut 330watt'a kadar yükseltenler var dediğim de malesef aydınlatıcı bir bilgi alamadım bu süreçte sadece kafa karışıklıgı yaşadım sağlam bir bilgiye sahip olmadıgım için ne yapacagıma karar veremiyorum

Hocam, buna uygun kesitli jaklı bir kabloyu bulamadığınızda uygun çözüm; 230 watt eski adaptörün kablo ucundaki uyumsuz jakını keserek üst linkteki ürünü alıp havya-lehimle bu adaptör ucuna yeni jakı bağlamanızdır. Overclock yaptığınızdan 230 watt'a yakın güç güvenle bu şekilde (jak 10 A'ya kadar ısınmadan akımı taşır, eğer lehimi çok itinalı yaparsanız) laptopa kadar taşınır. Bir de adaptör kablosu içindeki kırmızı, beyaz kabloların jakın içine mi dışına mı bağlı olduğunu, jakı 1.5-2 cm. den kesip iç kablo iletkenlerini soyup çıkararak bir avometreyle omaj ölçümüyle anlayarak o şekliyle en doğru lehimi yapın, çünkü adaptör akımı + ve - kutuplarda ters girilip loptopun ters akım koruması yoksa laptop içten zarar görebilir. Kolay gelsin.
Dönüştürücü adaptörde volt açısından değil bu temaslı geçişte aşırı ısınmalar olabilir, o yüzden çok uygun düşünmüyorum, yoksa yine bir çözüm olur. Diğer çözüm ise orijinalindeki asıl orijinalindeki 5.5*2.5 mm.'liği uygun boyda kesip 230 watt adaptörün ucundan kesilen kabloya lehimle (düz bağlamak ve bantlamak (lehimle istenmeyen ısı kaybı oluşmaması için) bağlayıp üzerini bantla izole edip sarabilmektir. Kolay gelsin.
Ancak eksiz olan ayni orijinal bir bağlantı (adaptasyon) şekli için 1. çözüm en uygunudur. Ancak lehimi siz yapamazsanız elektronikçilere ücretle de yaptırırsınız. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
ekran kartım 75watt güç tüketiyor onu 130'a işlemciyi de 70 civarına çıkarmayı düşünüyorum. Uzun vadede stabil ve sıkıntısız çalışması önemli, bu açıdan kolaya kaçmak yerine en güvenli ve sağlam hangisiyse onu yapmak daha iyi olacaktır, ilginiz için teşekkürler.
Tekrardan selamlar, hocam elektrikçiye gittim aynı sizin dediğinizi dedi bu uçtan almamı söyledi ama bilgisayarımı da götürmemi söyledi çünkü sanırım her 5.5 2.5mm lik uç uymuyormuş bu yaylımıymış neymiş, gittim ucu aldık taktık hiç sıkıntı yok eve geldim 2 saat sonra temassızlık başladı adama geri götürdüm denedik hiç temassızlık olmadı tekrar eve gelip denediğim de farkettim ki ben oyun oynarken bilgisayar 150w civarında tam güç tüketirken o taktığı uç aşırı ısınıyor ve o surette temassızlık başlıyor.

Bu arada alternatif bir çözüm olur belki diye adama yukardaki linkteki bir kabloyu götürdüm bana dedi ki bu zayıf kablo işe yaramaz daha sonra bunun sağlamı varmıdır o takılır mı acaba diye araştırdım ve şu alttakini buldum;

Sizce bu kablo aradıgımız ilaç olabilir mi? Direk kabloları lehimleyip bağlasa sorunsuz ömürlük bir şekilde çalışır mı?

Son düzenleme:
Hocam, elinizdeki mevcut 5.5*2.5 mm.'lik jak ucuyla 150 watt gücünde iken bu sorunu yaşamışsınız, en son linkteki 180-230-250 watt güçler için olanı ise elektrik taşıma konusunda daha güçlü olarak tasarlanmış, bu jak ucunu kablo başına monte ederek taktığınızda ayni sıkıntının tekrarlanmayacağını düşünüyorum. Kolay gelsin.

Özür dilerim anlamadım, aşağıdaki ürünün sadece L şeklindeki uç kısmımı takılacak yoksa devamında gelen kablo ile mi bağlanması gerekiyor. Bunu size sormamın sebebi gittiğim adam da biraz kafa karıştırıyor, bir kabloyu bağlayabiliriz diyor bir kablo olmaz ucu lazım falan diyor

Kendi kablosu çok kısa zaten hocam, kabloyla da ekli bağlansa jaktan temiz bağlantıyla lehimli yapılsa alınacak olan sonucu çok değiştirmeyecektir diye düşünüyorum. Ama en temiz olanı jakı bu kısa kablo ucundan kesip iç iletkenlerinden sıfıra sıfır lehimin yapılmasıdır. Bu şekilde hem daha orijinal sağlıklı hem de eksiz (orijinalleri gibi) olmuş olur. Kolay gelsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…