2300 TL bisiklet önerisi

Eminem07

Centipat
Katılım
12 Ekim 2020
Mesajlar
43
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selamlar. Bütçem ortalama ₺2300 fakat bir arkadaşım yıllardır Dekathlon'da bisiklet bölümünde çalışıyor. Kron, Corelli, Carraro, Salcano, Bianchi markalı bisikletleri almamı önermiyor. Siz ne önerirsiniz? Marka model önerir misiniz?
 
Arkadaşın sana kendi markasına ait bir şeyleri önermeye çalışıyor olabilir. Saydığın tüm markalar, kaliteli işler yapan ve aşırı popülerler. Bir de arkadaşın bilgili olsaydı ilk olarak sana ne tür bir bisiklet istediğini ve ne amaçla kullanacağını sorardı. Biz soralım bari ne amaçla kullanacaksın bisikleti?
 
Sebebi neymiş ki? Carraro 'yu nasıl bu listeye sokmuş. Şimdi ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir söz var. Ben geçen yıl bu aylarda Corelli Trivor 6.0 almıştım, maşallahı var çok memnunum. Ancak vitesin 24 vites olmasından şikayetçiyim, keşke 27 vitesli bir model alsaydım diyorum çünkü uzun tırmanışlarda sıkıntı olabiliyor.

Trivor 6.0 'da nelerden şikayetçiyim;

Frenler çokta iyi tutmuyor ve 3 ayda 1 balata değiştiriyorum. (Mekanik frenler için kronik deniyor, biraz kilo ile de alakalı olabilir diyorum.)

Bir kere koltuk alt takımı kırıldı, bisikletçi 50 liraya salcano 'nun alt takımını uydurdu.

Süspansiyon sertlik ayar vidası kırıldı, biraz abandığım doğrudur. Manuel olarak bisikletçiye en sert ayara getirttim ancak en yumuşağa çevirtmeyi düşünüyorum çünkü zaten kilitleme özelliği var.

Jantlar çok çabuk akort bozuyor, aynı jantları Bisan 'da kullanmış. Akort ayarı canınızı sıkmazsa çokta sorun değil.

Altus arka aktarıcının ortalama 150-200 KM 'de bir ayarı bozuluyor.

Bir sonraki alacağım bisiklette kesinlikle hidrolik fren olacak, 27 vites kaliteli bir aktarıcı olacak ve Carraro gibi bir marka olacak.

Bizim bir abimiz var, geçen 4000 küsür liraya bayiden Bisan almış tam aradığım özellikler var. Belki daha ucuza da bulunur tabi. Bakalım, zayıflama ve spor amaçlı kullanıyorum bisikleti, hedefim 80 kilonun altına inmek, sonraki işler bunlar. Belki yarış bisikleti bile alabilirim.
 
Çok kaliteli sorunsuz sağlam bir marka model bunu öneririm.

Bu bisiklet güzele benziyor arka ksımı disk fren ön kısmı pabuş fren (benim bisikletimde hem ön hem arka disk frandi o zaman çok güçlü oluyor bir keresinde ön ile arkayı karıştırmıştım sonra havada takla atıp biraz ön iki dişimin arasını kırmıştım)
Not: Bisiklet gayet iyi gibi ön frenin pabuş olması bence daha iyi.
 
Çok kaliteli sorunsuz sağlam bir marka model bunu öneririm.
Ne için kullanacağını bilmeden MTB bir bisiklet önermek doğru olmaz. Belki arkadaş şehir içinde kullanmak istiyor olabilir.
 
Çok kaliteli sorunsuz sağlam bir marka model bunu öneririm.

Bakacağım teşekkür ederim.
Ne için kullanacağını bilmeden MTB bir bisiklet önermek doğru olmaz. Belki arkadaş şehir içinde kullanmak istiyor olabilir.
Genellikle şehir içinde evet.
 

Geri
Yukarı