24 GB RAM kullanmanın riskleri var mı?

Bilemediğimden ötürü sormak istedim.
2x4 + 2x8 şeklinde aynı RAM modelinden alırsam sorun olur mu? OC yapabilir miyim? Uzun vadede sıkıntı yaşar mıyım?
Son olarak RAM'leri taktığım gibi çalışacak mı? Yoksa özel olarak ayarlamam mı gerekecek?
Eğer gerekiyorsa video varsa atar mısınız? 4 slot dolu görünsün istiyorum, 4 bellek de HyperX Fury 2666MHz olacak.
2993MHz'e OC yapabilirsem içim rahatlayacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer aynı voltaj CL ve hız değerlerine sahipse sorun çıkmaz.
Ben de şuan 24 GB kullanıyorum fakat 16+8. Biri Corsair LPX 8 GB diğeri aynısının 16 GB hali. Sorun yok. Rehber niteliğinde bir konu da açmıştın hatta:

Amaciniz ne?
RAM'ler ayni hiz ve gecikme degerlerine sahip ise sikinti cikmaz genellikle.

Java'nın 16 GB'dan fazla RAM istemesi sonucu böyle bir yolculuğa çıkayım dedim.

4 Tane farklı RAM sorun çıkarabilir 2 tane Single kit RAM almayı tavsiye ederim. OC yapınca da sorun çıkmaz.

1 Tane 8'lik kit 1 tane de 4'lük kit alacağım aynı markanın. Çip farklı olursa olur.

İlk başta bende 16+8 düşündüm ama Dual Channel'da olsun istiyorum eğer risk oranı daha az ise 16+8'de yapabilirim.

Attığım konuda da yazmıştım zaten, 16+8 flex mod çalışır, yani 16'lık RAM'im yarısı 8'lik ile Dual Channel, kalan 8 ise Single Channel çalışır. Dual Channel'e göre %3 civarı performans kaybı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…