24 Mbps internet nasıldır?

35Mbps için düşünceleriniz nelerdir? Superonline 50Mbps iken 7 megabit upload alıyordum. Ayrıca milleni.com gibi yerlere güvenilir mi fiyat cazip geldi çünkü.

Ben TurkNet'in 1000-1000'lik fiberini alacağım, şu an ev yıkılacak o yüzden taşınmayı bekliyorum. 30'lar 50liler bence günümüzde çok yavaş kalan internet hızları.

Merhaba.
Geçmiş zaman içinde, Telekom altyapısı sorguladığımda 80 MB'e kadar destek verdiğini yazıyordu. Bende 35MB satın aldım ama 3 gün bile dayanamadım. Çok sık aralıklar ile modem düşüyor bağlantı kesiyordu. Mecburen 24MB e çektim. Sorunsuz çalışıyor. Bu yazıyı yazarken de kontrol ettiğimde hala HiperNet ve aynı kapasiteyi gösteriyor. Dolayısı ile söylenen -vadedilen - gerçekleşen hiçbir zaman aynı olmuyor.
Farklı bir konuda, modem ayarları.
ZyXEL'in. VMG8924-B10a serisi modem kullanıyorum. Sağ olsun Telekom destek ekibi bu konuda yaptırdığı ve söyledikleri ayarlar ile modem im çalışmadı. ZyXEL Türkiye destek ekibi bu konuda çok tecrübeli gördüm. Modem ayarlarımı telefon ile yaptırdıkları gibi arkasına Firmware ayarlarını da yaptırdılar. 7 yıl öncesinden bahsediyorum bu arada.

Modem konusunda maalesef Telekom destek ekibi elindeki notlar ya çok eski ya da eksik olabiliyor.

Merhaba.
Geçmiş zaman içinde, Telekom altyapısı sorguladığımda 80 MB'e kadar destek verdiğini yazıyordu. Bende 35MB satın aldım ama 3 gün bile dayanamadım. Çok sık aralıklar ile modem düşüyor bağlantı kesiyordu. Mecburen 24MB e çektim. Sorunsuz çalışıyor. Bu yazıyı yazarken de kontrol ettiğimde hala HiperNet ve aynı kapasiteyi gösteriyor. Dolayısı ile söylenen -vadedilen - gerçekleşen hiçbir zaman aynı olmuyor.
ZyXEL'in. VMG8924-B10a serisi modem kullanıyorum. Sağ olsun Telekom destek ekibi bu konuda yaptırdığı ve söyledikleri ayarlar ile modem im çalışmadı. ZyXEL Türkiye destek ekibi bu konuda çok tecrübeli gördüm. Modem ayarlarımı telefon ile yaptırdıkları gibi arkasına Firmware ayarlarını da yaptırdılar. 7 yıl öncesinden bahsediyorum bu arada.

Modem konusunda maalesef Telekom destek ekibi elindeki notlar ya çok eski ya da eksik olabiliyor.

Dostum peki ne önerirsin bana şu an başvuru yaptım bazıları iyi bazıları kötü diyor FixNet'ede geciş yapabilirim bu Superonline bana soktukça soktu zaten eğer önermiyorsan başvuruyu nasıl iptal edebilirim.

Merhaba.

Ha pardon başvuru yaptığım iss milleni.com.

Arkadaşım.
Bölge ve evine gelen internetin altyapısını kim yaptı ise ondan almanı ama vaat edilenin yarısını seçip; sorun olduğunda alt seviyeye sorun çıkmadığında ise üst seviyeye geçmeniz en uygunu.
Buna Mali durumunuzun el verdiği kısımda önemli. Ama genel olarak Telekom'dan altyapı şunu destekliyor sözüne çok güvenmeyin. Üst kapasiteye değişim için de acele etmeyin. Mümkün ise en az 15 gün deneyin.
Size firma veya hız önerisinde bulunmam hata olur. Benim ile aynı mahallede yaşıyor olsan 35'i dene olmadı 24'e indir yavaş da olsa sorunsuz devam derdim.
İstanbul'un semtleri içinde bazen sokaklarda bile altyapıyı yapan firma değişebiliyor.

Misal TurkNet'i arayıp, bulunduğunuz kısmın altyapısını kendilerimi hazırladı diye sorabilirsiniz. Akabinde teknik sorun çözüm süreleri gibi teknik soruları, cayma hakkınızı sorgulayın. İnternet'de özellikle 2 yıllık sözleşeme yapıp, memnun kalmayınca farklı firmaya geçişlerde sizden cayma bedeli istemelerinin kanunsuz olduğuna dair paylaşımlar gördüm. Onlarında güncel paylaşımlarını araştırıp sözleşme yapmanız en uygunu.

Maalesef ülkemizde "kullanıcı hakları" sadece ismi var. Uygulamada olmayan bir hak.

150tl e 4mbps kullandığımı düşünerek söylüyorum ki, baya iyi.

Hocam gece oyun indirmek için açık bıraksak bir sıkıntı olmaz değil mi?İnternet biraz yavaş olduğu için ve genel olarak bilgisayarda takıldığım için sabah indirmek istemiyorum bir şey indirirken interneti sömürüyor o yüzden chrome bile açmıyor indirirken gece bırakmayı düşünüyorum ama emin olamadım
Yok hocam ne sıkıntı olabilir ki. Hiç bir şey olmaz açık bırakbilirsiniz.

Bilmem ki nasıldır acaba

Dosya Ekleri

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    14,1 KB · Görüntüleme: 22

Yeni konular

Geri
Yukarı