240 GB SSD önerisi

HyperX SSD'lerde hayır mı yok? Fazla ısındığına dair veya hızlarının düşük olduğuna dair bir kaynağınız var mı? :) Ha belki RGB olan model ısınabilir RGB olduğu için onu bilemem. Hız düşüklüğünden kastınızda diğer modellere göre 50-100 MB/S az olması sanırım. :) SSD alırken tek önemli unsur hızı değil uzun vadede ne yaşatacağıda çok önemli. HyperX SSD'leri Patriot ve Apacer ile karşılaştırman gerçekten komik. O bahsettiğin SSD'ler zaten F/P olduğu için öneriliyor. Konu sahibinin bütçesi 300-350TL olduğu için haliyle daha iyi olan HyperX SSD'leri önerdim ki gayet güzel modeller. Benim attığım SSD'ye fiyatına değmez deyip 300/350'TL'lik bütçede Ultra 3D öneriyorsun.

Ever HyperX Fury RGB, RGB'si yüzünden ısınıyor ve ısındığı için hız sorunu yaşanabiliyor SSD'de.
E seviye zaten, dediğim gibi en düşük seviye. Hızları düşük dediğim de RGB yüzünden vadettiğinden düşük hızlar vermesi işte.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

1604426026956.png

1604426968721.png
1604426078507.png

1604426973942.png

SSD'de RGB neden olur ki zaten, Adata S40G de aynı şekilde RGB yüzünden sorun çıkarıyor.

Komik kısma gelelim:

Kaliteli bilinen ama olmayan HyperX Fury 3D SSD'nin de dediğim gibi Apacer AS340 veya Patriot Burst gibi modellerden farkı yok.

Üç SSD de ''D'' seviye ve giriş seviye SSD'ler.
Üç SSD de DRAM-less ve kullanılan bileşenler hemen hemen aynı kalitede. Herkes bu SSD'yi kaliteli sanıyordu ama değil, herkes öğreniyor artık.

HyperX Fury 3D'ye birazcık daha kötü dememin sebebi de bu kontrolcüyü kullanması;
SM2258XT
Bu kontrolcü çok giriş seviye, DRAM desteği yok ve çoğu özellikten mahrum.
James Donkey ve ne olduğu bilinmeyen Çin marka SSD'lerde de bu kontrolcü çoğunlukla kullanılıyor.
Birkaç ay öncesine kadar kaliteli sandığım bu SSD'nin DRAM-less olduğunu ve bu kontrolcüyü kullandığını öğrendiğimde önermeyi bıraktım zaten.

Şu anda en ucuz HyperX Fury 3D Akakçe'ye göre 337 TL ve bu fiyat, bu SSD için çok fazla.
Patriot Burst, 270 TL gibi makul bir fiyata satılırken önerilmesi dediğim gibi saçma.

Ultra 3D'ye laf atmanı da doğru bulmuyorum, kendisi B yani ''üst seviye'' denebilecek bir SSD ve DRAM Cache bulundurmasıyla beraber, HyperX Fury 3D'ye göre garantilenen TBW değeri, kağıt üzerindeki okuma/yazma hızları daha iyi.

HyperX Fury 3D ile karşılaştırılmaması lazım.

Burada Kingston'ın ''süper kaliteli'' yongaları da devreye giremiyor -nereden çıktıysa bu artık- çünkü çoğu Kingston SSD zaten başka marka yongalar kullanıyor.
1604427349862.png

Ultra 3D, WD Blue 3D ile aynı SSD zaten, sadece görünüşleri farklı.

Bu iki SSD, 850 Evo'ya rakip olarak çıktı ve 850 Evo ile 860 Evo arasında çok da performans farkı yok. 860 Evo'nun biraz gerisinde SSD'ler diyebilirim çünkü öyleler.

Bunun hakkında konum da var, iki SSD tamamen aynı. Konu taşındı bu arada, ben açmadım.

Ben kimseye düşmanlık beslemem, o bütçede en iyisi neyse onu öneririm. Sana değil, önerdiğin SSD'ler hakkında konuştum zaten. Umarım aramızda düşmanlık söz konusu olmaz çünkü sevdiğim bir üyesin 🙂

Ever HyperX Fury RGB, RGB'si yüzünden ısınıyor ve ısındığı için hız sorunu yaşanabiliyor SSD'de.
E seviye zaten, dediğim gibi en düşük seviye. Hızları düşük dediğim de RGB yüzünden vadettiğinden düşük hızlar vermesi işte.

Eki Görüntüle 725008
Eki Görüntüle 725030Eki Görüntüle 725011
Eki Görüntüle 725032
SSD'de RGB neden olur ki zaten, Adata S40G de aynı şekilde RGB yüzünden sorun çıkarıyor.

Komik kısma gelelim:

Kaliteli bilinen ama olmayan HyperX Fury 3D SSD'nin de dediğim gibi Apacer AS340 veya Patriot Burst gibi modellerden farkı yok.

Üç SSD de ''D'' seviye ve giriş seviye SSD'ler.
Üç SSD de DRAM-less ve kullanılan bileşenler hemen hemen aynı kalitede. Herkes bu SSD'yi kaliteli sanıyordu ama değil, herkes öğreniyor artık.

HyperX Fury 3D'ye birazcık daha kötü dememin sebebi de bu kontrolcüyü kullanması;
SM2258XT
Bu kontrolcü çok giriş seviye, DRAM desteği yok ve çoğu özellikten mahrum.
James Donkey ve ne olduğu bilinmeyen Çin marka SSD'lerde de bu kontrolcü çoğunlukla kullanılıyor.
Birkaç ay öncesine kadar kaliteli sandığım bu SSD'nin DRAM-less olduğunu ve bu kontrolcüyü kullandığını öğrendiğimde önermeyi bıraktım zaten.

Şu anda en ucuz HyperX Fury 3D Akakçe'ye göre 337 TL ve bu fiyat, bu SSD için çok fazla.
Patriot Burst, 270 TL gibi makul bir fiyata satılırken önerilmesi dediğim gibi saçma.

Ultra 3D'ye laf atmanı da doğru bulmuyorum, kendisi B yani ''üst seviye'' denebilecek bir SSD ve DRAM Cache bulundurmasıyla beraber, HyperX Fury 3D'ye göre garantilenen TBW değeri, kağıt üzerindeki okuma/yazma hızları daha iyi.

HyperX Fury 3D ile karşılaştırılmaması lazım.

Burada Kingston'ın ''süper kaliteli'' yongaları da devreye giremiyor -nereden çıktıysa bu artık- çünkü çoğu Kingston SSD zaten başka marka yongalar kullanıyor.
Eki Görüntüle 725045

Ultra 3D, WD Blue 3D ile aynı SSD zaten, sadece görünüşleri farklı.

Bu iki SSD, 850 Evo'ya rakip olarak çıktı ve 850 Evo ile 860 Evo arasında çok da performans farkı yok. 860 Evo'nun biraz gerisinde SSD'ler diyebilirim çünkü öyleler.

Bunun hakkında konum da var, iki SSD tamamen aynı. Konu taşındı bu arada, ben açmadım.

Ben kimseye düşmanlık beslemem, o bütçede en iyisi neyse onu öneririm. Sana değil, önerdiğin SSD'ler hakkında konuştum zaten. Umarım aramızda düşmanlık söz konusu olmaz çünkü sevdiğim bir üyesin 🙂

Öğrendiğim iyi oldu o zaman. :) Ultra 3D'ye laf atmadım güzel bir SSD fakat konu sahibinin bütçesini çok aştığı için öyle söyledim. Bütçe varsa tabii ki alınır. Düşmanlık söz konusu bile değil. SSD hakkında insan gibi tartışıyoruz sonuçta. İyi forumlar. :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı