2400 MHz RAM vs 3000 MHz RAM

lucha

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar Gigabyte AB350M anakart ve Ryzen 3 1200 işlemci alıyorum, Gskill Aegis 8GB DDR4 3000Mhz RAM F4-3000C16S-8GISB - Nanokatalog bu linkteki RAM mı ? Fiyatı çok uygun geldiği için bi şüphelendim fikri olan varsa söylerse iyi olur. Yoksa 350 TL'ye Letgo'dan bulduğum 2400 MHz RAM mı ? Yani 2400 alsam bir sıkıntı olur mu sizce ?

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi bir RAM'dir. Fiyat/performans olarak da çok iyi. GSKILL de iyi bir markadır. 3000 MHz almanız daha mantıklı olacaktır. Bu RAM'i alabilirsiniz.
Fiyatının uygun olması korkuttu biraz.

2400 alırsanız da sorun olmaz. O alacağınız 3000MHz RAM de muhtemelen 2400MHz hızda çalışacak. XMP Desteği mevcutsa XMP desteğini açtığınız taktirde 3000MHz seviyesine otomatik olarak yükselecektir. 2400 ile 3000 arasında çok yüksek bir fark olmasa da 3000MHz ileriye dönük olacağı için onu alın. Fiyatının düşük olması da pasif soğutucusunun diğer belleklere oranla daha düşük bir soğutma performansı vermesi. F/P diyebiliriz yani. Bütçenizi daha yüksek tutabilirseniz Corsair veya HyperX alabilirsiniz.

Nanokatalog ürünleri yurt dışından getirdiği için ucuz o RAM i siparif edesen gemesi 15-20 gün süreceği için az da olsa ucuz. Zaten Türkiye fiyatı da 480-500 TL 3000-3200 Mhz RAM lerin.

Nanokatalog ürünleri yurt dışından getirdiği için ucuz o RAM i siparif edesen gemesi 15-20 gün süreceği için az da olsa ucuz.
Ellerinde varsa beklemek gerekmiyor, direk kargoya verilir zaten. Ellerinde yoksa da dediğiniz gibi biraz sürer ama fiyatı için beklemeye değer.

Benim önerim 3000MHz alınmasıdır teorik olarak %25 daha hızlı bir RAM.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…