2400 MHz RAM Yanına 3000 MHz RAM Alınmalı mı?

lunas

Decapat
Kasamda Kingston HyperX Fury Black DDR4 2400MHZ 8GB RAM var. Bi 8 GB daha aynısından almayı düşündüm ama 3200MHz olanın fiyatı daha ucuz geldi. Peki ya 2400MHz mi almalıyım yoksa 3200MHz alsam da olur mu? Vatan'dan alacağım.

3200MHZ
2400MHZ (Daha 2 gün önce 350TL idi ne ara bu kadar yükseldi anlayamadım yahu.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Hızlı olanını alıp elindeki RAM'e Overclock yap, ikisi 3200 de çalışsın ama arada ciddi oranda CL farkı var, eldeki RAM'i satıp Predator gibi bir şeyler almanı öneririm.

Buradan al site oldukça güvenilir.

Son düzenleme:
CL aynıysa OC yapmıyorsanız ikiside 2400 de çalışır. Her zaman aynı değerler hatta aynı markaları tavsiye ederiz uyuşmazlık çıkmasın.Ben 3000 ve 2400 Mhz kullanıyorum sabit 3000 OC ile sorun çıkartmıyorlar ama sizdeki donanımlarda sorun çıkartabilirler de. Yaptığınız OC stabil değil ise Windows arada mavi ekran hataları vermeye başlayacaktır.

Yukarıdaki arkadaş her yerde olduğu gibi bu konuda da yanlış bilgilendiriyor. Aralarında ciddi anlamda Mhz ve CL değer farkı var. Bazen 1 CL bile uyum sıkıntısı yaratıyor. Elindeki RAM neyse aynısını al. Tolga Samet ve VORDME bu iki arkadaştan bilişim alanından tavsiye almayın. Madur olmak istemiyorsanız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yukarıdaki arkadaş her yerde olduğu gibi bu konuda da yanlış bilgilendiriyor. Aralarında ciddi anlamda Mhz ve CL değer farkı var. Bazen 1 CL bile uyum sıkıntısı yaratıyor. Elindeki RAM neyse aynısını al. Tolga Samet ve VORDME bu iki arkadaştan bilişim alanından tavsiye almayın. Madur olmak istemiyorsanız.

Elindeki CL15 RAM'i CL18 yaparak çalıştırabilir. 2400, 2666'nın OC edilmiş hali oldukları çok belli bunların.

Verdiğim bilgilerin aksini ispat edemiyorsun gelip çamur atıyorsun. Bir de profilindeki mesajları gizlemişsin çok güvenmiyorsun kendine sanırım?

Son düzenleme:
Teşekkür ederim. Peki ya 2400MHz olan neden daha pahalı?
3200 MHz olanı alın. Normal şartlarda her ikisi de 2400 MHz çalışacak. Anakartınızı belirtin. Eğer Intel tarafında Z serisi veya AMD tarafında herhangi bir anakart ise overclock deneyebilirsin.
Asus PRIME B350M-A AMD Çipset B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz

LOL. Ne kadar anladığınız belli oluyor bu yazınızdan. Aynı RAM bile sıkıntı çıkarabilir ona bakarsanız. Alma mı diyelim? Overclock konusunda gram bilgisi olmayan biri gelmiş bi' de yazı yazıyor. Hiçbir problem yaratmaz. CL değeri artınca problem meydana gelmez. Aynı şekilde frekans düşünce de.

Teşekkür ederim. Peki ya 2400MHz olan neden daha pahalı?

Asus PRIME B350M-A AMD Çipset B350 Soket AM4 DDR4 3200MHz
Stok ve üretim durumlarıyla alakalı olabilir. Arz talep mevzu yani. CL değerini OC ile çözemezsiniz. Kaldı ki neden RAM'e OC yapasınız. Bileşenlerinize yazık 2-3 FPS için belki o bile değil değmeyecek bir eylem. Ha elinizdekini satar ikisinide 3200Mhz alırsınız o mantıklı olabilir. Fakat elinizdeki RAM'in birebir aynı marka modelini alın. Sisteminiz daha stabil çalışacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı