2400 TL 1 TB SSD önerisi

Bütçe
2400 TL

CarEnthusiast

Kilopat
Daha fazla  
Anakart
Asus B560M-P-SI
2400 TL bütçem ile bu gece SSD alacağım, normalde Vatan Bilgisayar'dan XPG 1TB Spectrix S40G NVMe M.2 SSD 3.0 (Okuma 3500MB / Yazma 3000MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bunu almayı planlıyordum fakat okuduğum bir incelemede SSD portun ekran kartı altında kaldığı taktirde alınmamasının daha iyi olacağını okudum. Alternatif olarak Kioxia G2 almayı düşündüm fakat onun da okuma yazma değerlerini beğenmedim dolayısı ile boşlukta kaldım. Anakartımda şu anda Kingston A2000 500 GB SSD bulunmakta planım Kingston SSD'yi PCI-e X1 dönüştürücü ile ihtiyacım olduğunda sonradan takmaktı fakat şu an boşlukta kaldım ne önerirsiniz?

Bu soğutuculu bir model. En fazla performansı biraz düşer; ama kasa soğutması iyi ise bence sıkıntı olmaz. Ya da İyi bir ssd soğutucusu bakın internetten ve soğutucusuz bir ssd modeli alıp kendiniz montajını yapın. Fanlı, kalın ssd soğutucuları bile var kafanıza takıyorsanız.

2400 TL bütçem ile bu gece SSD alacağım, normalde Vatan Bilgisayar'dan XPG 1TB Spectrix S40G NVMe M.2 SSD 3.0 (Okuma 3500MB / Yazma 3000MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da bunu almayı planlıyordum fakat okuduğum bir incelemede SSD portun ekran kartı altında kaldığı taktirde alınmamasının daha iyi olacağını okudum. Alternatif olarak Kioxia G2 almayı düşündüm fakat onun da okuma yazma değerlerini beğenmedim dolayısı ile boşlukta kaldım. Anakartımda şu anda Kingston A2000 500 GB SSD bulunmakta planım Kingston SSD'yi PCI-e X1 dönüştürücü ile ihtiyacım olduğunda sonradan takmaktı fakat şu an boşlukta kaldım ne önerirsiniz?

Kioxia Exceria G2 bakın hocam 2350TL falandı.

Exceria G2 alın hocam bu bütçede DRAM'i olan tek SSD o

Kioxia Exceria G2 bakın hocam 2350TL falandı.

DRAM olmaması gerçekten büyük bir dezavantaj mı? Bilmediğimden dolayı soruyorum o fiyat bandında yaklaşık 4-5 model var fakat DRAM yüzünden doğrudan G2'ye yöneliyoruz bu kadar büyük bir fark yaratıyor mu DRAM?

DRAM olmaması gerçekten büyük bir dezavantaj mı? Bilmediğimden dolayı soruyorum o fiyat bandında yaklaşık 4-5 model var fakat DRAM yüzünden doğrudan g2'ye yöneliyoruz bu kadar büyük bir fark yaratıyor mu DRAM?

Evet DRAM SSD'nin hem ömrünü hem hızını etkiliyor. Mesela okuma yazma hızı 7000 MB olan DRAM'siz SSD birkaç terabayt dosya okuduktan sonra hızı 2500-3000'lere düşer fakat DRAM'lerde böyle bir durum yok 7000 ise 7000 de kalır 5000 ise 5000 de kalır. Aşırı ucuz olmadığı sürece DRAM'siz SSD almayın sakın.

Konu güncellemesi yapmak istiyorum; Gerek buradan okuduklarım gerek internette okuduklarım sonucunda bütçemi 3000-3500 bandına çıkarmak adına şimdilik almamaya karar verdim. Vaktinizi aldıysam kusura bakmayın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı