2400TL'ye Bilgisayar vs Telefon

TeknObeY0

Hectopat
Makaleler
1
Yer
uzay
2400 TL param var ve 12 yaşındayım ama telefon mu bilgisayar mı alsam karar veremedim. Bir yandan telefon alıp her yere götürmek var, bir yandan da bilgisayar alıp oyundan oyuna koşmak var. Ama ailem diyor ki ortalaman 97, bunu düşürme diyor. Benim aklımdaki telefon Asus Zenfon 3 64 GB. Sizce ne yapmalıyım; bilgisayar mı, telefon mu?

Not
: Ailem TEOG'dan sonra bilgisayar alacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nokia tuşlu telefon kullanıyorum. İşimi görüyor ve telefona verilen parayı çöp olarak görüyorum. Bütçeni arttırabildiğin kadar arttır ve pc al. Hem pc kullanımını sınırlayabilirsin ama insan telefonda kendini sınırlayamıyor. Her türlü pc diyorum

ama çevremdeki herkesin iyi telefonları var aslında ondan dolayı bilgisayarı 2 sene sonra ya erteleyeceğim.

Konu çok ilginç bilgisayarla telefon karşılaştırma yapılmaz. Telefon konuşman için telefonda steam oyunları oynanmıyorya. Ben böyle diyim canın sıkılıyorsa bilgisayar alman lazım. Telefon ertelenebilir elinde mevcut ise.

elimde gitti gidecek bir s3 mini var hem küçük hemde yavaş. yani nasıl olsa teogdan sonra ailem bilgisayar alıcağını söyledi bende kendi biriktirdiği parayla asus zenfon 3 64 Gb alıcağım galiba

Notlarını düşürme Ailenin dediği gibi. Ondan sonra telefon da al, PC de. Benim tavsiyem Telefona harcayacağın parayı PC alırken kullan. Elindekiyle idare et.
ama telefon alsam notlarım düşmez sadece bilgisayar alırsam düşebilir

Niye düşsün, derslerine çalış bişiy olmaz. E tabii PC biraz tehlikeli. Babana söyle seni sürekli kontrol etsin. Derslerinden de geri kalma, odana kapanıp asosyal de olma. Çağımızda PC de gerekli. Spor yapmak kadar önemli bence PC bilmek. Tabii cahil, cahil kullanmayacaksın. İcabında ufaktan ufaktan yazılım nedir ne değildir araştıracaksın. Donanım bilgin zaten olacak. Sadece kuru kuruya oyun oynayıp "Abi GTA 5 takıldı" diye burda konu aç demiyorum. Bilgisayarı eğlenmekten daha çok kendini geliştirmek için kullanmalısın.

12 yaşındaysan mantıklı olan zaten tuşlu vs. telefon kullanman. Notlarını düşürmek istemiyorsan telefon almanı önermem. Gün boyu elinde vaktini boşa harcarsın. Sonuç olarak bir şey kazanmazsın. Bilgisayar alırsan kendini geliştirebileceğin onlarca alan karşına çıkar. Oyun geliştiriciliğinden programcılığa ordan animasyonculuğa iş sahibi olacağın zamanlarda bile kullanabileceğin bilgilere sahip olursun. Telefon ise çok kısıtlı bir alet. Hem vakit çalıyor hem de artı bir şey katmıyor sana. Benim önerim paranı mantıklı harcayıp bilgisayar alman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…