247 AKTS ile mezun olunabilir mi?

Daha fazla  
5. senem bitti kurulun toplanmasını bekliyorum. Öğrenci işlerine gidip eksik bir şey var mı diye sordum bana 6. yarıyılda 8 AKTS eksik ders var dediler. Baktığımda o yarıyılda 2 tane seçmeliyi 6. seneden almak yerine 4. seneden almışım. Toplam AKTS 247 yani mezun olmak için 245 gerekiyor onlar tamam. Zorunlu derslerin hepsini de verdim o yönden de sıkıntı yok lakin bu 6. yarıyıldan almam gereken ders sayısı eksik sizce kurul onaylar mı moralim aşırı bozuldu.

Çok mantıksız değil mi? Üstten almış zaten. Biz de öyleydi. Üstten aldığın zaman geçerli oluyordu.
6. yarıyıl dersi yerine 4. yarıyıl dersi mi yoksa 6. yılın AKTS kontenjanı yerine 4. yılın AKTS kontenjanından mı alınmış onu tam anlamadım. Eğer ikinci durumsa üstten almış oluyor. Ama ilk durumsa biraz zor.

Çok mantıksız değil mi? Üstten almış zaten. Biz de öyleydi. Üstten aldığın zaman geçerli oluyordu.
Her dönem 30 akts tamamlamak gerekiyor bende tamamladım zaten ama başka yarıyılın seçmelisini almışım :/

6. yarıyıl dersi yerine 4. yarıyıl dersi mi yoksa 6. yılın AKTS kontenjanı yerine 4. yılın AKTS kontenjanından mı alınmış onu tam anlamadım. Eğer ikinci durumsa üstten almış oluyor. Ama ilk durumsa biraz zor.
6.yarıyılın seçmelisi yerine 4.yarılın seçmelisini almışım bu sebeple 6. yarıyılın derslerinde eksik akts çıkıyor

Anladım galliba. Siz bir dönemin seçmelilerinden 2 tane aldınız ve 1'i sayılınca 1 seçmeli boşta kaldı. Eğer öyleyse mezun olamazsınız muhtemelen.
Büyük mallık yapmışım ya 4. dönemin 2 seçmelisinden kalmıştım tamam mı 6. döneme geldiğimizde o 2 seçmeliyi almışım ama 6. dönemin 2 seçmelisini almamışım artık nasıl yaptıysam bu mallığı o yüzden 2 seçmeli ders eksik bakalım kurul ne diyecek

Büyük mallık yapmışım ya 4. dönemin 2 seçmelisinden kalmıştım tamam mı 6. döneme geldiğimizde o 2 seçmeliyi almışım ama 6. dönemin 2 seçmelisini almamışım artık nasıl yaptıysam bu mallığı o yüzden 2 seçmeli ders eksik bakalım kurul ne diyecek
Moral bozmaya gerek yok. En kötü durumu düşünürsek staj yaparsınız veya bir yerde çalışırsınız. Boşta kaldığınız süreyi mezun olduğunuz bölümle ilgili bir işte çalışarak değerlendirebilirsiniz. İş bulmak zorlaştığı için mezun olunca sizin için avantaj olacaktır. Hatta bazı firmalar işe alımlarını uzun dönem stajyerlerden yapıyorlar. Onu da bir değerlendirin derim.

Moral bozmaya gerek yok. En kötü durumu düşünürsek staj yaparsınız veya bir yerde çalışırsınız. Boşta kaldığınız süreyi mezun olduğunuz bölümle ilgili bir işte çalışarak değerlendirebilirsiniz. İş bulmak zorlaştığı için mezun olunca sizin için avantaj olacaktır. Hatta bazı firmalar işe alımlarını uzun dönem stajyerlerden yapıyorlar. Onu da bir değerlendirin derim.
teşekkürler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı