24H2 güncellemesi hata veriyor

furkanddemir

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Windows 11 23H2 versiyonundayım. 24H2 güncellemesi geldi fakat güncelleme sırasında %8 olduğunda bu hatayı alıyorum. Nasıl çözerim?

1733324410494.png

1733324428158.png

Merhaba. Windows 11 23H2 versiyonundayım. 24H2 güncellemesi geldi fakat güncelleme sırasında %8 olduğunda bu hatayı alıyorum. Nasıl çözerim?

1733324410494.png

1733324428158.png
Aynı hatayı ben de alıyorum. Sanırım bu güncellemede ya da bir önceki güncellemede Microsoft kullanıcıların disk yapısını bozmuş durumda. Normalde disk yönetimi kısmında sisteme ayrılmış alan adı altında bir disk parçasının olması gerekli. Ancak bu kısım bende önceden varken şuan yok. Açıkçası EFI kısmıyla ile oynayıp da güncellemek istemedim. Bence güncellemenin oturmasını beklemekte bir tık fayda var.
Edit: Başka bir forumda bir kullanıcı sistem geri yüklemeyi geçici olarak kapatarak kurmayı başarmış. Yine de alınabilecek bir risk değil bekleyin derim.

Son düzenleme:
Aynı hatayı ben de alıyorum. Sanırım bu güncellemede ya da bir önceki güncellemede Microsoft kullanıcıların disk yapısını bozmuş durumda. Normalde disk yönetimi kısmında sisteme ayrılmış alan adı altında bir disk parçasının olması gerekli. Ancak bu kısım bende önceden varken şuan yok. Açıkçası EFI kısmıyla ile oynayıp da güncellemek istemedim. Bence güncellemenin oturmasını beklemekte bir tık fayda var.
Edit: Başka bir forumda bir kullanıcı sistem geri yüklemeyi geçici olarak kapatarak kurmayı başarmış. Yine de alınabilecek bir risk değil bekleyin derim.
EFI kısmına alan vermeyi bende denedim fakat yapamadım.

Anlamadım hocam ben bunun aşamalarını
Hocam ilk aşamada disk bölümünüzün MBR mi yoksa GPT mi olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bunu belirledikten sonra eğer diskiniz GPT ise (ki genel olarak GPT'dir) CMD'yi admin olarak açıp sırasıyla
mountvol y: /s
Y:
cd EFI\Microsoft\Boot\Fonts

del .

ve ardından Y tuşuna basmanız gerekiyor. Böylelikle EFI içindeki fontları silecek ve yer açacaksınız. Ardından Update'i çalıştırırsanız kurmaya başlayacaktır.
Edit: del komutunu forum kendi kendine düzeltiyor siteden kopyalarsanız komutları daha iyi olur.

@

Hocam ilk aşamada disk bölümünüzün MBR mi yoksa GPT mi olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bunu belirledikten sonra eğer diskiniz GPT ise (ki genel olarak GPT'dir) CMD'yi admin olarak açıp sırasıyla.
mountvol y: /s
y:
CD EFI\Microsoft\Boot\Fonts

Del .

Ve ardından y tuşuna basmanız gerekiyor. Böylelikle EFI içindeki fontları silecek ve yer açacaksınız. Ardından Update'i çalıştırırsanız kurmaya başlayacaktır.
Edit: Del komutunu forum kendi kendine düzeltiyor siteden kopyalarsanız komutları daha iyi olur.

Yaptım fakat bundan dolayı mı yoksa tesadüf mü oldu Windows 24H2 güncellemesi gitti. Denetleme yaptığımda güncelsiniz yazıyor 😅

@

Yaptım fakat bundan dolayı mı yoksa tesadüf mü oldu Windows 24H2 güncellemesi gitti. Denetleme yaptığımda güncelsiniz yazıyor 😅
Hocam güncelleme henüz daha yeni dağıtım aşamasına geçti. Muhtemelen yine gelecektir. Eğer olmazsa güncelleştirmeleri duraklat dedikten sonra yeniden denetlemeyi deneyin.

Geri
Yukarı