Çözüldü 24H2'ye güncelledikten sonra tarayıcıda donma ve yırtımalar olmaya başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Maxtoric

Megapat
Makaleler
3
Sorunum bilgisayarın vahiy yoluyla aldığı bilgiyle 24H2'yi güncellemesiyle beraber başladı. Kendi kendine güncelledi zaten. Güncelleyince ene.sys hatası almaya başladım onu çözdüm fakat arkada oyun açıkken tarayıcı ikiye bölünüyor başka sekmeye geçerken önceki sekmenin parçaları kalıyor falan filan. Sekme değiştiriyorum en üst kısım donuk kalıyor animasyon falan yok. Ayrıca normalde 30 saniyede 15 programım da açılırdı başlangıçta. Güncellemeden sonra 1-2 dakikada açılmaya başladı. Format attım (yine 24H2 ama temiz kurulum) fakat tarayıcı ve uygulamaların açılma süresi sorunu hala devam ediyor. Ne yapmalıyım? Format yüzünden OEM keyim de gitti zaten durup dururken.

Çözüm
Siva aynı ben. Oyunu OpenGL ya da Vulkan ile başlatmayı dener misiniz?

Saçmalıyor gibi görünüyorum açıkçası, çünkü DirectX 10 kullandığım son sürümdü oyunlar için çok şey değişmiş son birkaç yılda.
Siva aynı ben. Oyunu OpenGL ya da Vulkan ile başlatmayı dener misiniz?

Saçmalıyor gibi görünüyorum açıkçası, çünkü DirectX 10 kullandığım son sürümdü oyunlar için çok şey değişmiş son birkaç yılda.
Literally me. Deniyorum.

Sorun yok gibi. Şu anlık.

1743494732708.png

Bunları da yapayım mı?

Yapmayınız efendim, takılı kalma sorunu oluyordu bu güncellemede yanlış hatırlamıyorsam.

Yine absürt bir öneri vereceğim ancak Chromium yükleyip onun da aynı sorunu yaşatıp yaşatmadığını dener misiniz?
Denemeye gerek yok bence. Sorun Elden Ring sanırım. Veya DirectX.

Yine aynı şey olmaya başladı. Discord'da da aynısı olmaya başladı. Donanım hızlandırma açık diye sanırım. Sorun sürücüden kaynaklı olabilir. DDU ile silip daha eski bir sürücü yüklemeyi deneyeceğim. Olmazsa Windows 10 kuracağım uğraşamam bununla ben.

Size bir Fedora Linux yakışır, benden söylemesi.

Sizden enteresan bir istekte bulunmak istiyorum affınıza sığınarak, kartınıza ait ilk AMD sürücülerinden birini kurup deneyebilir misiniz durumun vaziyetini?
23.9.1 bir var en stabil olan bildiğim kadar. Önce 24.12.1 yükleyeceğim. O da olmazsa 23.9.1.

2 ayrı konu açtım artık fazla uzatmak istemiyorum şu adam da şimdi bana gelmiş yeni hesap aç onda dene diyor şunun annesinin adını bulup onun adıyla açıp ekran görüntüsü atacağım al geçmedi diye. Konuyu bitirmiş olayım yardımlarınız için sağ olun. @Sakuya Izayoi Bundan sonra şu adamı darlayarak devam edeceğim. Olmadı Windows 10'a geri dön tuşu koymuşlar. Ona basar 10'a geçerim destek bitene kadar da 11'in yüzüne bakmam.

Eğer Windows'un yapabildiği her şeyi Mac veya Linux yapabilseydi şu sistemde bir dakika daha durmazdım. Hadi tamam Mac kocaman bir şirketin ürünü hatasız ve stabil çalışması normal, 1 kişinin yazdığı Linux nasıl daha hatasız çalışabiliyor Windows'tan? Kocaman şirketsin senin bir de Apple ile karşılaştırılıyorsun. Üniversitenin ilk günlerde Windows kullanırdım iş bilgisayarları bir iş görmüyor, oyuncu bilgisayarları hayvan gibi. Bu fakülteyi iPad kullanarak geçirdim. Seneye de Mac geçeceğim. Elma>renkli pencere. En azından herkes kullansın diye tasarlamışlar. Şu sistemi bilmeyen adam verdiği hatayı anlayamaz "bu nedir lo" der. Yaşasın elma, yaşasın penguen!

1743688021397.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Siva da çözemediyse bu vakayı sorun büyük demektir.
İleri beyinli bir arkadaş olsaydı 23H2 yükle derdi. Windows 10'a geri döndüm. Şu an sorunum yok. Beynimin %100'ünü kullandım şimdi. Biliyorsunuz kurulum medyasından yükseltme yapabiliyorsunuz. Bende USB'ye 23H2 yükleyeceğim ve yükselteceğim. Ben bu dünyaya fazla mıyım neyim? Destek olayı olmasa 10'da kalırdım. 23H2'yi başarıyla kurarsam konuya yazarım.

1743689383099.png

Bu da kendi elimle yaptığım karakter. Siz bana Sakuya'yı vermediniz diye bende bunu aldım. Windows 10'da daha düşük bir FPS gözlemliyorum şu an. 11'e göre 10-15 FPS fark ediyor neredeyse. 11'de 100-110 gezinirken burada 80-90 geziniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı