25.000 TL'ye sistem veya laptop önerisi

Hocam daha siz ne istediğinizi bilmiyorsunuz ki nasıl öneri yapalım. Lise öğrencisiyseniz masaüstü mantıklıdır oyun da oynayacaksanız. Üniversite öğrencisiyseniz okul için de lazım olur laptop alın. Masaüstü önereceksem ikinci el parça parça toplayacak kadar araştırırsanız RX 6800 XT, Ryzen 5 5600 ASUS 600b serisi anakart Corsair 2.8 RAM 512 GB Samsung EVO SSD bunları toplayabilirsiniz ikinci el temizinden bulun parçaları. Sıfır hazır sistem alacaksanız yukarıdaki atılan sistem mantıklı. Kasayı ve güç kaynağını değiştirin xigmatec olarak değişin. İmkanınız olduğunda anakartı ve işlemciyi satıp R5 5600 olarak güncellersiniz sistemi.

Hocam doğru söylüyorsunuz fakat ben dediğiniz şeyleri hiç anlamadığım için bilgim olmadığından dolayı emin olamıyorum çünkü laptop duz aliyosun pek bir araştırma şeyi yok ama PC dediğin zaman bir sürü parça var ve ben parça isimlerini ve işlevlerini bilmedigim için emin olamiyorum.

DLSS konusuna girersek biraz karışık olabilir durumlar AFMF 2 FSR 3 gibi teknolojilerle kendini geliştiriyor AMD hem ucuz hem cok daha iyi olacak gibi bakacağız.
kart 4060 ile yakın bir fiyata sahip, mesela rx 6700xt yerine rx 6600 deseniz okeydim çünkü arada 4000 tl fark var ve ortalama fps değeri sadece 15 20 fark ediyor, normalde büyük bir değer fakat ha 60 fps ha 75 80 fps.

Peki bana direkt hazır bir sistemi linkle atabilir misiniz utopya gibi yerlerden.

Arkadaşın attığı sistem güzel fakat kasasını çirkin buluyorum değiştirme seçeneklerinde ki diğer kasalarda güzel gelmiyor bana artı olarak işlemcisini de beğenemedim Ryzen 5 5600 gibi işlemcileri tercih ederim. İtopya sitesinde ise sistemleri gereksiz pahalı buluyorum ve beğendigim bir sistem bulamadım.

Hocam doğru söylüyorsunuz fakat ben dediğiniz şeyleri hiç anlamadığım için bilgim olmadığından dolayı emin olamıyorum çünkü laptop duz aliyosun pek bir araştırma şeyi yok ama PC dediğin zaman bir sürü parça var ve ben parça isimlerini ve işlevlerini bilmedigim için emin olamiyorum.
Hocam laptop alma sebebiniz direkt hazır gelsin diyorsanız o sebepten laptop almayın. Hazır sistem alın parçaları da kendiniz ayrı ayrı almazsınız, uğraşmazsınız. yukarıda atılan linkten kasa kısmına gelip xigmateci seçin. PSU yu da 650 watt güncelleyin bu kadar. Yine emin olamıyorsanız bilen bir tanıdığınıza danışabilirsiniz.

Arkadaşın attığı sistem güzel fakat kasasını çirkin buluyorum değiştirme seçeneklerinde ki diğer kasalarda güzel gelmiyor bana artı olarak işlemcisini de beğenemedim Ryzen 5 5600 gibi işlemcileri tercih ederim. İtopya sitesinde ise sistemleri gereksiz pahalı buluyorum ve beğendigim bir sistem bulamadım.

Anladım hocam sağ olun tekrardan.

Hocam laptop alma sebebiniz direkt hazır gelsin diyorsanız o sebepten laptop almayın. Hazır sistem alın parçaları da kendiniz almazsınız. yukarıda atılan linkten kasa kısmına gelip xigmateci sevin. PSU yu da 650 watt güncelleyin bu kadar. Yine emin olamıyorsanız bilen bir tanıdığınıza danışabilirsiniz.
Parçaları da kendiniz almazsınız olarak düzelttim, otomatik düzeltmenin mağdurluğu hocam. Yanlış anlamayın mesajı. Tekrardan okuyun. @shiatai

Kart 4060 ile yakın bir fiyata sahip, mesela RX 6700XT yerine RX 6600 deseniz okeydim çünkü arada 4000 TL fark var ve ortalama FPS değeri sadece 15 20 fark ediyor, normalde büyük bir değer fakat ha 60 FPS ha 75 80 FPS.

Birisi 12 birisi 8 GB olduğu içinde açıkçası ben yine RX 6700 XT tercih ederdim artı olarak 15 20 FPS benim için büyük fark nedense şimdi 40 FPS ve 60 FPS arasında fark oldugunu düşünüyorum o yüzden alıp keyfine bakması daha tatlı olur FSR 3 ve AFMF 2 teknolojileride gelişiyor hatta şu an hemen hemen aynı diyebilirim isterse onları açıpda FPS'in tadına bakabilir.

Birisi 12 birisi 8 GB olduğu içinde açıkçası ben yine RX 6700 XT tercih ederdim artı olarak 15 20 FPS benim için büyük fark nedense şimdi 40 FPS ve 60 FPS arasında fark oldugunu düşünüyorum o yüzden alıp keyfine bakması daha tatlı olur FSR 3 ve AFMF 2 teknolojileride gelişiyor hatta şu an hemen hemen aynı diyebilirim isterse onları açıpda FPS'in tadına bakabilir.
AMD nin teknolojisi yakında dlss'i geçer. Oyun desteği az sadece. Kas gücü olarak AMD daha iyi ve AMD ekran kartları daha f/p zaten.

AMD nin teknolojisi yakında dlss'i geçer. Oyun desteği az sadece. Kas gücü olarak AMD daha iyi ve AMD ekran kartları daha f/p zaten.
Arkadaş haklı, Fakat 6700xt ile 4060 aynı para yani f/p kısmını geçiyoruz 12 gb olması duruma göre değişiyor mesela 1080p için 4060 daha mantıklı iken çözünürlük yükselirse 6700xt daha mantıklı oluyor yada TLOU gibi oyunlarda 6700xt tokatlıyor ama malum ülkemizde RX400-500 serilerinden dolayı amd gpularına büyük bir ön yargı var.

Arkadaş haklı, Fakat 6700xt ile 4060 aynı para yani f/p kısmını geçiyoruz 12 gb olması duruma göre değişiyor mesela 1080p için 4060 daha mantıklı iken çözünürlük yükselirse 6700xt daha mantıklı oluyor yada TLOU gibi oyunlarda 6700xt tokatlıyor ama malum ülkemizde RX400-500 serilerinden dolayı amd gpularına büyük bir ön yargı var.
Hocam aynı para ama daha iyi performans veriyor işte bu da onu f/p yapar. Bi alt modeli seçseniz yakın performans verecek yani 4060'la sonuçta. Çözünürlük kısmında haklısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı