25-35 bin TL hazır sistem önerisi

Sinerji Goose Ryzen 5 7600 16GB 1TB NVMe M.2 SSD RTX4060Ti [Oyun Bilgisayarı] bunu alın geçin.

Hayatımda gördüğüm en saçma sistem olabilir HDD bu devirde alınmaz zaten 5700X F/P olarak çuvallıyor oyun için en azından VA panel monitör zaten alınmaz soğutucuda fazla.
HDDyi fiyatı sebebi ile seçtim yukseltilebilir istenirse ve bu devirde alinmaz diye bir saçmalık yok. Çoğu oyunda HDD oldukça rahat bir şekilde kullanilabilir. 5700X en verimli 8 çekirdek işlemcilerden birisi performansı ise 12700KF ile yakın bence doğru bir tercih oldu. Sıvı soğutucu da kesinlikle gereksiz değil boyle bir islemci için kaliteli bir soğutucu gerekir. Küçük bir sıvı soğutucu seçtim performansi en ust seviye fanlı sogutucular ile ayni olacak fakat onlardan ucuz olacaktır. Monitör konusunda ise haklısınız bir başka arkadas beni uyardı farketmemisim VA olduğunu.

Hocam NVIDIA DLSS 3.0 sayesinde AMD ile arasındaki VRAM farkını kapatıyor gibi o yüzden alınabilir bence. Ben en azından NVIDIA alacağım, 12 GB VRAM çok cazip ama yazılımsal vs. sorun falan çok sıkıntı olur benim için.

Hocam 8 GB bellek ileride çıkacak yeni oyunlar için yetmeyecek gibi gözüküyor daha iyi bir alternatif yok mu?

Bunu al monitör dahil değilse.

Bunu al monitör dahil değilse.

Darboğaz ne olacak hocam?

Darboğaz bir şey olmayacak %5 ile yaşayacaksın. Dert etme. 150 FPS alman gereken yerde 144 falan alacaksın. Umursanmayacak bir değer. Eğer monitörün 2K olursa darboğaz hiç olmaz. Ama sırf %5 darboğazdan korktuğun için almamazlık yapma.

Hocam birkaç sitede test yaptım %30'luk bir değer karşıma çıktı ondan sormak istedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı