250 TL G31 MV-K anakarta SSD öneri

kdrakyz138

Femtopat
Katılım
26 Şubat 2021
Mesajlar
25
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba öncelikle. Foxconn G31 MV-K anakarta göre SSD aramaktayım. M.2 desteğini falan anlamıyorum pek sanırım destekliyor. Bütçem 250 TL civarı. SSD önerisinde bulunur musunuz?
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. DRAM olan modelin farkı nedir acaba? Ekstra aparat almam gerekiyor mu? SSD'leri takmak için.
DRAM;
RAM gibi, yüksek hızlı çalışan bir bellek. Önbellek görevi görür, önbelleğe alınan dosyalar daha hızlı okunup yazılır. Ayrıca DRAM bulunduran SSD'lerde NAND yongalar daha az yorulur, dolayısıyla SSD'nin ömrü artar, performansı kolay kolay düşmez.
Ekstra aparat eğer elinizde SATA kablosu mevcut değilse almanız gerekebilir bu ürünlerde hediye olarak veriliyor mu emin değilim.
 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. DRAM olan modelin farkı nedir acaba? Ekstra aparat almam gerekiyor mu? SSD'leri takmak için.
Anakartın kutusunda çıkacak olan SATA veri kablosu ve güç kaynağı çıkışlarından SATA güç kablosu gerekiyor. SATA veri kablosu bulunmuyorsa da cüzi bir fiyata bilgisayarcılardan veya internetten temin edebilirsiniz.

Bir de SSD'yi monte etmek için 2.5" yuvası olmalı, ama sabitlemeseniz de sorun olmaz. İlla sabitleyeceğim diyorsanız da;
Bunun gibi bir şey alıp HDD yuvalarına takabilirsiniz.
 
Teşekkür ederim hepinize cevaplarınız için. Bütçeme göre yakın zamanda addlink olan SSD'yi almayı düşünüyorum. PSU yetersiz kalma gibi bir durumu olur mu acaba benim kullandığım PSU sanırım 250-300 Volt arası fakat çoğu donanımı kullanmıyorum (DVD-CD sürücüsü). Yeterli olur mu acaba SSD'ler düşük enerji harcadığı için uygun olması lazım fakat bilginizi almak istedim. Şimdiden teşekkürler.
 

Geri
Yukarı