250 TL UPS önerisi

Saraç

Decapat
Merhaba sayın forum üyeleri;

Başlıkta belirttiğim üzere 600W Highpower kasam(PSU) ve RX590 ekran kartıma uygun voltaj dalgalanmaları ve ani elektrik kesintilerinde işlemci ve ekran kartımın zarar görmemesi için güç kaynağı önerisi alabilir miyim? Kullanıcı deneyimi önemli. (Bütçem Max: 250 TL civarı)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Yanlış bilmiyorsam voltaj regülatörleri seni düzensiz voltajlardan korur. UPS dolaylı yönden kısmen korur. Çünkü normal şebeke hattında elektrik var iken UPS içindeki aküyü bypass ederek enerjiyi iletir. Ancak voltaj çok düşer ise UPS elektrik gitti gibi davranarak aküden enerji sağlar(anlık olarak). Aşırı voltaj yükselmeleri olursa kendi içerisindeki sigorta atar ya da yanar kendisini korumak için.
  • Bu UPS'i yakın zamanda bir kasa, bir monitör, bir yazıcı kullanan ofise aldım. Sıkıntı ya da sorun yaşamadım. Açıkçası gayet de tatmin etti beni.

850VA aldıysan eve geldiği gibi oyunlarda denemeye başla yani zorlamaya çalış. Çünkü watt değerinin yetmediği durumlar meydana gelebiliyor. Ben zamanında 850VA'yı yeterince test edemediğim için iade süreci de aşılmıştı. Oyunlarda bazen aşırı yüklenmeden kapanıp gücü kesiyordu. Mecburen onu 2. elden yarı fiyatına satıp 1000VA satın almak zorunda kaldım. Benim güç kaynağı 650W idi.

Ucuz UPS'lerde surgearrest bulunmaz. Elektrik kesilmelerinde PC'yi kapatmak icin ek sure kazanirsin. Daha sonra UPS'ten once baglanmak uzere bir tane surgearrest uzatma kablosu temin edebilirsin. Bu hem UPS'i hem de sistemini koruyacaktir. Ayrica bagladigin tesisatta toprak hatti olup olmadigini ogren. Sigorta panelinde KAR ( kacak akim rolesi ) yoksa onu taktir. Bunlar cok onemli seyler. Sadece aletleri degil kullanicilarin hayati icin de onemli.

Not : UPS'lerdeki VA degeri gercek Watt degerinden fazladir. Watt cinsinden verebilecegi gucu bulmak icin VA degerini 0,7 ile carpin. 1000 VA'lik UPS 700W guc verebilir.

850VA aldıysan eve geldiği gibi oyunlarda denemeye başla yani zorlamaya çalış. Çünkü watt değerinin yetmediği durumlar meydana gelebiliyor. Ben zamanında 850VA'yı yeterince test edemediğim için iade süreci de aşılmıştı. Oyunlarda bazen aşırı yüklenmeden kapanıp gücü kesiyordu. Mecburen onu 2. elden yarı fiyatına satıp 1000VA satın almak zorunda kaldım. Benim güç kaynağı 650W idi.

Dediğiniz gibi 850 va 550 watt'a 1000 va 600 watt'a denk geliyor ama fiyat olarak 2 katına yakın oluyor o zaman 850 va tunçmatiği 255 TL'ye aldım. Epkom markada var onda sadece 1000 va var oda 440 TL diğer markalarda 350-450 fiyat aralığında o yüzden bütçemi aşıyor. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim yinede.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı