2500-3000 TL R5 5600X ve RTX 3070 sisteme monitör tavsiyesi

@Lee Yubin Siz de oyun oynayacağının farkında olmayıp 60Hz monitör önermişsiniz hocam :)

Attığım monitörün görüntü kalitesi kötü değil, kötü bir VA panel önermedim. Genel olarak ikisinin de dengeli olduğu bir monitör önerdim.

Önceliği görüntü ise IPS almak zorunda. VA panel renkleri olması gerektiği gibi vermiyor, bazen oyun oynarım demiş demek ki öyle CS:GO BF 5 falan oynayan hard oyuncu değil. 60 Hz ile hikaye oyunlarını çok rahat oynar (AC serisi, Tomb Raider, FIFA PES vs. gibi) Yani adamın işi önceliğiyse gidip de VA panel önermek olmaz bence.

Tam olarak tahmin ettiğim gibi :)

IPS ≠ En iyi renk kalitesi.

İlk attığınız monitör renk derinliği 8 Bit + FRC, ikinci gerçek 10 Bit mi bilmiyorum ama öyle diye tahmin ediyorum, benim attığım monitör de 8 Bit + FRC.

Philips olan monitör NTSC %91, sRGB %109 renk gamına sahip. Dediğim gibi gerçek 10 Bit renk derinliğine mi sahip yoksa 8 Bit + FRC mi? Bilmiyorum.

ViewSonic olan ise NTSC %75 ve sRGB %99 renk gamına sahip. Ayrıca gerçek 10 bit değil, 8 Bit + FRC renk derinliğine sahip.

Samsung olan ise NTSC (NTSC1976) %88, DCI %95, sRGB %125 renk gamına sahip. 8 Bit + FRC renk derinliğine sahip.

Philips ve ViewSonic olanın DCI değerlerini bulamadım. IPS büyüktür VA gözüyle değil de gerçek bir gözle bakarsanız hangi monitörün renk olarak daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz :)

Eğer bir hatam varsa lütfen belirtin.

Tam olarak tahmin ettiğim gibi :)

IPS ≠ En iyi renk kalitesi.

İlk attığınız monitör renk derinliği 8 Bit + FRC, ikinci gerçek 10 Bit mi bilmiyorum ama öyle diye tahmin ediyorum, benim attığım monitör de 8 Bit + FRC.

Philips olan monitör NTSC %91, sRGB %109 renk gamına sahip. Dediğim gibi gerçek 10 Bit renk derinliğine mi sahip yoksa 8 Bit + FRC mi? Bilmiyorum.

ViewSonic olan ise NTSC %75 ve sRGB %99 renk gamına sahip. Ayrıca gerçek 10 bit değil, 8 Bit + FRC renk derinliğine sahip.

Samsung olan ise NTSC (NTSC1976) %88, DCI %95, sRGB %125 renk gamına sahip. 8 Bit + FRC renk derinliğine sahip.

Philips ve ViewSonic olanın DCI değerlerini bulamadım. IPS büyüktür VA gözüyle değil de gerçek bir gözle bakarsanız hangi monitörün renk olarak daha iyi olduğunu anlayabilirsiniz :)

Eğer bir hatam varsa lütfen belirtin.

Hocam ilk başta ben de öyle sanıyordum ama değilmiş. Aynı renk gamına sahip de olsa VA panel ile IPS panelin görüntüsü farklı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı