2500 TL 2K Monitör Tavsiyesi

taylandurdu

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Mühendisi
Merhaba, 2K monitör almak istiyorum, bir türlü karar veremedim. 144 Hz olması şart mı, çok farkı olur mu? 1 ms olması rekabetçi oyunlarda ne kadar artı sağlar? Ekran kartım RTX 2060. Tavsiyelerinizi bekliyorum, bütçe 2500 TL ancak ne kadar ucuz olursa o kadar iyi

1 MS tepkime süresi Ghostingi azaltır görüntüler daha net olur. 144 HZ ise daha fazla detay görürsün. Tabi ki çok fazla artısı olur. Kıyaslanmaz bile.

Kardeşim 1900 tl taksitle alcaksan vatandan al yoksa diğer sitelerden varsa al Samsung 27" CJG50 QHD Kavisli Gaming Monitör Fiyatı - Vatan Bilgisayar
Teşekkür ederim ancak freesync önemli mi önerdiğiniz modelde yok
1 MS tepkime süresi Ghostingi azaltır görüntüler daha net olur. 144 HZ ise daha fazla detay görürsün. Tabi ki çok fazla artısı olur. Kıyaslanmaz bile.

viewsonic'i çok beğendim o fiyata bu özellikleri barındırmak oldukça güzel ancak marka konusunda pek bir bilgim yok kullanmışlığınız var mı
Karar verdim 1K,144hz,curved 1400 tlye kadar monitör arıyorum bir kaç tane buldum tavsiyelerinize açığım. tepki süresi 1ms tercih ederim.

1ms olup TN panel olmasındansa 144 Hz 4ms VA panel monitör almanızı tavsiye ederim. Cansız ve soluk renklerle oyun oynamaktansa renkler canlı olsun. Hayatımda bir kere düştüm TN panel hatasına, bir daha düşmem.

Yalnız o kadar da abartılacak bir şey değil, kullanıcı yorumları gayet güzel.
Artı olarak hocam 240Hz isterseniz (1080p) 2000 TL bandında şu ürün var, kesinlikle muazzam ve tam bir f/p ürünü.
Ayrıca, 240Hz ile 144Hz arasında çok büyük fark var. Kısaca 144Hz sizi kanatlandırıyorsa 240Hz sizi uçurur :D

Son düzenleme:
1ms olup TN panel olmasındansa 144 Hz 4ms VA panel monitör almanızı tavsiye ederim. Cansız ve soluk renklerle oyun oynamaktansa renkler canlı olsun. Hayatımda bir kere düştüm TN panel hatasına, bir daha düşmem.
Bende öyle düşünüyorum ancak VA panel olup 1ms monitörlerde mevcut örn: https://www.itopya.com/aoc-24-c24g1-2xhdmi-dp-vga-144hz-1ms-freesync-full-hd-curved-gaming-monitor-/

Yalnız o kadar da abartılacak bir şey değil, kullanıcı yorumları gayet güzel.
Artı olarak hocam 240Hz isterseniz (1080p) 2000 TL bandında şu ürün var, kesinlikle muazzam ve tam bir f/p ürünü.
Ayrıca, 240Hz ile 144Hz arasında çok büyük fark var. Kısaca 144Hz sizi kanatlandırıyorsa 240Hz sizi uçurur :D
Renk farkı abartılacak kadar fazla. Arkadaşa monitör önermeden önce hangi oyunları oynadığını sormalısınız. CS:GO, LoL, Battlefield gibi rekabetçi oyunlar oynuyorsa 240Hz TN panel monitör önerinizi anlayışla karşılarım. Fakat Witcher serisi, GTA serisi, AC, Metro, yeni çıkacak Cyberpunk vs vs. oyunlar oynayacaksa benim gibi TN panelden uzak dursun. Aksi takdirde IPS panelde yemyeşil gözüken çimleri TN panelde saman renginde oynadığında hayal kırıklığına uğramasın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı