2500 TL Anakart, İşlemci, RAM Tavsiyesi

İ5 7500 vs i7 3770

• Oy verenlerin toplamı
    6
Sisteminizi geliştirmek gibi bir düşünceniz varsa Ryzen alın. Öyle bir düşünceniz yok ise ucuz anakartları bekleyip Intel 8. nesile yönelin. 2018 yılındayız, güncel platformlara yönelelim.
Teşekkür ediyorum beni aydınlattınız arkadaşı arıyıp gelemiyeceğimi söyliyim iyi forumlar

İşlemcimi gelecekte yükseltirim diye düşünüyorsanız Ryzen platformu alırsanız 2020'ye kadar şansınız olacaktır. Sonrasında da ikinci el eski Ryzen işlemciler alınabilir ama sonrasında fiyasada o eski işlemcilerin değeri kalacak mı orası da malum işte.

Yükseltme yapmadan direk gelecekte yeni nesile geçecekseniz i7 3770 alın ki ben öyle yapardım. Zaten bu rekabet devam ederse piyasada çok güçlü işlemciler göreceğiz. 2020'den sorna yükseltme yapmak isteyince bu sefer AMD'nin de önü kapanabilirçünkü çok yüksek performanslar görebiliriz.

Ek olarak i7 3770 halen çok güçlü bir işlemci. Yani alınabilir. Tek sorunu 2-3 yıl sorna size yetersiz gelirse anakartı değiştirmeniz gerekecek ki bu bence bir sorun değil bir avantaj çünkü yeni nesile geçmiş olacaksınız.

İşlemcimi gelecekte yükseltirim diye düşünüyorsanız Ryzen platformu alırsanız 2020'ye kadar şansınız olacaktır. Sonrasında da ikinci el eski Ryzen işlemciler alınabilir ama sonrasında fiyasada o eski işlemcilerin değeri kalacak mı orası da malum işte.

Yükseltme yapmadan direk gelecekte yeni nesile geçecekseniz i7 3770 alın ki ben öyle yapardım. Zaten bu rekabet devam ederse piyasada çok güçlü işlemciler göreceğiz. 2020'den sorna yükseltme yapmak isteyince bu sefer AMD'nin de önü kapanabilirçünkü çok yüksek performanslar görebiliriz.

Ek olarak i7 3770 halen çok güçlü bir işlemci. Yani alınabilir. Tek sorunu 2-3 yıl sorna size yetersiz gelirse anakartı değiştirmeniz gerekecek ki bu bence bir sorun değil bir avantaj çünkü yeni nesile geçmiş olacaksınız.

Hocam açıkçası geliştirmeyi düşünüyorum ilk önce sistemi bi oturtayım daha sonrasında biraz birikim yapıp işlemci değişimi benim içimi daha çok rahatlatıcaktır dediğim gibi csgo, lol, pubg ryzen 3 yeteli olucaktır sanırım ?

Yeterlidir. Aralarında %25 civarı bir performans farkı var onu bilerek alın. Oyunlarda pek hissetmezsiniz ama yüksek işlemci gücü isteyen işlerde farkedilecektir.

Teşekkür ederim.. Bu Ryzen 3 alırken yanında işlemci soğutucu veriyor mu ? Ayrıca bir işlemci soğutucu almama gerek var mı ?

Teşekkür ederim.. Bu Ryzen 3 alırken yanında işlemci soğutucu veriyor mu ? Ayrıca bir işlemci soğutucu almama gerek var mı ?
Evet 95W soğutma gücüne sahip bir soğutucu ile beraber geliyor. O.C meraklısıysan yapman mümkün çünkü işlemcinin TDP'si 65W kadar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı