2500 TL IEM kulaklık önerisi

AyıMuratFN

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R5 5600X & Palit GTX1060 6GB
Dostlar 2500 TL'yi pek aşmayacak şekilde IEM kulaklık önerisine ihtiyacım var. Aktif olarak 7Hz Zero 2 kullanıyordum ve çok memnundum ancak arızalandı ve maalesef teknik servisi yardımcı olmadı. Tekrar aynısını alabilirim ancak risk almak istemiyorum. Kendim birkaç model buldum. Önereceğiniz başka kulaklıklar veya bu bulduklarım hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kiwi Ears Cadenza.
7Hz Elua Ultra.
Celest Wyvern Black Remaster.
Wraith evoX (henüz piyasaya çıkmadı).

Dostlar 2500 TL'yi pek aşmayacak şekilde IEM kulaklık önerisine ihtiyacım var. Aktif olarak 7Hz Zero 2 kullanıyordum ve çok memnundum ancak arızalandı ve maalesef teknik servisi yardımcı olmadı. Tekrar aynısını alabilirim ancak risk almak istemiyorum. Kendim birkaç model buldum. Önereceğiniz başka kulaklıklar veya bu bulduklarım hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kiwi ears cadenza.
7Hz elua Ultra.
Celest wyvern Black remaster.
Wraith evox (henüz piyasaya çıkmadı).

Kağıt üzerinde en dolusu bu görünüyor o yüzden bunu almanı öneririm.

Simgot EW200 önerebilirim, yaklaşık 7 ay kullandım ve parkta kaybettim ben yurt dışından almıştım 1200 civarı bir fiyat tutmuştu aldığım fiyata göre efsane bir kulaklıktı. Şu anda truthear Zero red kullanıyorum ama çoğu şarkıda ve çoğu zaman önceki daha iyiydi diyorum.

Cadenza yakın bir arkadaşımda var hatta ben aldırdım ona da. Ancak ikisi kıyaslandığında EW200 daha iyi. Diğerleri hakkında bilgim yok.

EW200 özellikle rock/metal şarkılarda ve oyunda ses kasmada çok iyi. Bass'ları zayıf diğerlerine göre ancak hiç yok da değil. Bass'lı şarkılar dinlerken yine gayet iyi iş çıkartıyor. Eksi olarak diyebileceğim bir şey varsa dışarı fazla ses veriyor. Bir de kablosu çok dolanıyor ama Truthear'ın daha çok dolanıyor.

Kağıt üzerinde en dolusu bu görünüyor o yüzden bunu almanı öneririm.

Hocam ben bu kulaklığa pek sıcak bakmıyorum çünkü fazla sürücü demek daha iyi olmuyor her zaman. Örneğin KZ'nin çok fazla ucuz ve 10 hatta 14 sürücülü kulaklıkları var ancak tek sürücülü çoğu kulaklık daha iyi. Bir de Wraith'in sense modeli de çok iyi değildi ve sponsorluklu kanallar dışında pek incelemesi yoktu. Alanlar beğenmiyor olacak ki Sahibinden'de gördüğüm her IEM kulaklık ilanının üçte ikisini bu kulaklık oluşturuyordu.

Simgot EW200 önerebilirim, yaklaşık 7 ay kullandım ve parkta kaybettim ben yurt dışından almıştım 1200 civarı bir fiyat tutmuştu aldığım fiyata göre efsane bir kulaklıktı. Şu anda truthear Zero red kullanıyorum ama çoğu şarkıda ve çoğu zaman önceki daha iyiydi diyorum.

Cadenza yakın bir arkadaşımda var hatta ben aldırdım ona da. Ancak ikisi kıyaslandığında EW200 daha iyi. Diğerleri hakkında bilgim yok.

EW200 özellikle rock/metal şarkılarda ve oyunda ses kasmada çok iyi. Bass'ları zayıf diğerlerine göre ancak hiç yok da değil. Bass'lı şarkılar dinlerken yine gayet iyi iş çıkartıyor. Eksi olarak diyebileceğim bir şey varsa dışarı fazla ses veriyor. Bir de kablosu çok dolanıyor ama Truthear'ın daha çok dolanıyor.

Hocam ben bu kulaklığa pek sıcak bakmıyorum çünkü fazla sürücü demek daha iyi olmuyor her zaman. Örneğin KZ'nin çok fazla ucuz ve 10 hatta 14 sürücülü kulaklıkları var ancak tek sürücülü çoğu kulaklık daha iyi. Bir de Wraith'in sense modeli de çok iyi değildi ve sponsorluklu kanallar dışında pek incelemesi yoktu. Alanlar beğenmiyor olacak ki Sahibinden'de gördüğüm her IEM kulaklık ilanının üçte ikisini bu kulaklık oluşturuyordu.
Hocam detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim. EW200, rock/metal dinleyicisi olduğum için ve ses kasma konusunda yorumlarınız sebebiyle ilgimi çekti ancak forumlarda aşırı tiz bir kulaklık olduğunu ve yorduğunu söylemişler ne diyorsunuz bu konu hakkında? Ses konularında pek donanımlı birisi olmadığım için bir kulaklığın aşırı tiz olması ne kadar kötü bir durum pek tartamıyorum.

Esasen seçeceğim kulaklığın 7Hz Zero 2 ayarında veya daha iyi olması yeterli olacak tabii ama almışken de mümkün olan en iyisini seçmeye çalışıyorum. Zero Red'i Türkiye'de bulamadım, Zero Blue var ancak sanırım daha düşük bir model. Ve ek olarak sizce Cadenza bu kulaklıklardan ne kadar geride? Cadenza 1900TL, EW200 2700TL. Elua Ultra henüz pek yaygın bir model değil anladığım kadarıyla o yüzden biraz kumar gibi ancak bir arkadaş IEM Ranking'de iyi puanlama aldığını söylemiş.

Hocam detaylı yorumlarınız için teşekkür ederim. EW200, rock/metal dinleyicisi olduğum için ve ses kasma konusunda yorumlarınız sebebiyle ilgimi çekti ancak forumlarda aşırı tiz bir kulaklık olduğunu ve yorduğunu söylemişler ne diyorsunuz bu konu hakkında? Ses konularında pek donanımlı birisi olmadığım için bir kulaklığın aşırı tiz olması ne kadar kötü bir durum pek tartamıyorum.

Esasen seçeceğim kulaklığın 7Hz Zero 2 ayarında veya daha iyi olması yeterli olacak tabii ama almışken de mümkün olan en iyisini seçmeye çalışıyorum. Zero Red'i Türkiye'de bulamadım, Zero blue var ancak sanırım daha düşük bir model. Ve ek olarak sizce cadenza bu kulaklıklardan ne kadar geride? Cadenza 1900TL, EW200 2700TL. Elua Ultra henüz pek yaygın bir model değil anladığım kadarıyla o yüzden biraz kumar gibi ancak bir arkadaş IEM Ranking'de iyi puanlama aldığını söylemiş.

Hocam bazı şarkılarda tizleri parlayabiliyor, tizlerden, kulaklığın yapısından ve çok yüksek sesli olduğundan dışarı ses verebiliyor ancak yormuyordu beni. Tabii ki bu cihazdan cihaza göre değişir ben 2-3 şarkı haricinde sorun yaşamıyordum o şarkılarda da sesi kısıyordum. EW200'de sesi %60 civarında kullanırken truthear Zero Red'de aynı ses düzeyini cihazın sesini %90-95'lere getirdiğimde anca alıyorum.

Cadenza'nın sesini çok hatırlamıyorum ancak seste EW200'e göre bir boğukluk hissediyordum basslardan ötürü. Zaten iki kulaklığı da ikimiz de denedik arkadaşım benim kulaklığımla takas yapmak istedi hatta EW200'ü. Zero blue, Zero Red'den daha düşük bir model ve ses olarak red daha iyi ancak ben Red'i de beğenmedim konfor ve ses karakteri açısından özellikle. Bence red rap dinleyenler için iyi bir kulaklık. EULA Ultra'yı Wraith'in sitesi dışında görmedim ancak çok bilindik olmadığından ben tercih etmezdim.

Eğer EW200 kadar tiz istemezseniz EW300 önerebilirim ancak onun da fiyatı 2 katı neredeyse, lakin şunu söyleyeyim ben kullandığım cihazda tizlerden şikayetçi değildim çoğunlukla bu belki cihazdan kaynaklı olabilir belki şarkıdan kaynaklı olabilir. Telefon ve bilgisayar ile çok kullanmadım dap ile kullandım.

EW200, kablo ve kulaklığın dış malzeme kalite ve hissiyat olarak cadenza, 7Hz Zero 2 ve Truthear'ın red, blue, blue 2, hexa gibi modellerinden daha iyi. Ben EW200'ü kaybettikten sonra shenzenaudio'dan EW300 alacaktım lakin gümrük sıkıntısından dolayı alamadım. O zamanlar Zero red 2800 liraya düşmüştü Amazon Türkiye'de EW200'ün de fiyatı 2500-2600 liraydı bende normalde truthear 25 dolar daha pahalı ve daha çok değerlendirmesi var ve çok fazla kişi beğendiğinden red aldım. Ancak pişman oldum diyebilirim şu anda bunu satıp hexa ya da EX300 falan almayı düşünüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı