Sigorta Acentemiz için kullanacağımız ofis bilgisayarı almak istiyoruz. 2500 lirayı geçmeyecek bir kasa öneriniz var ise onlara da açığız.
*Bilgisayar 7/24 açık kalacak ve uzaktan erişime de açık olacak, ufaktan bir kesintisiz güç kaynağımız da mevcut.
*Sigorta firmalarının kendilerine has arayüzleri ve çoklu internet sayfası açık olacak (toplamda 8-9 sekme ve en azından Chrome, Mozilla, Opera ve muhasebe programımız aynı anda çalışacak.)
*HDD olarak ise iki adet 250 GB'lık eski HDD'lerimizi kullanmak istiyoruz, adı geçen programların yedeklemesi dışında farklı bir kullanım amacımız olmayacak.
*Dayanaklı ve uzun süreli olması tercih sebebidir.(Sistemi güncellemeden 3-4 sene kullanmak istiyoruz)
*Aşağıda bizim oluşturduğumuz bir sistem var, sadece örnek olması amacı ile koyduk.
*Ekran kartını özellikle bütçeyi geniş tutmak için eklemedik, RAM'leri yenileme ihtiyacı duyarsak beraber düzenleriz diye düşündük.
-Intel Core i3 9100F 3.6GHz
-KingstonHyperX Fury 4 GB 2666MHz DDR4 RAM *2
-ASUS Prime H310M-F R2.0 Intel H310 2666MHz DDR4 1151 Pin mATX Anakart
-SanDisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s SATA 3 2.5" SSD
-Zalman ZM-T5 1xMic, 1xUSB 3.0, 1xUSB 2.0 mini Tower Kasa
-Aerocool VX Plus 500W Güç Kaynağı
-Iki adet fan 120mm
Hepsiburada'da 2.250 TL civarı tutuyor burası.
Son olarak bütçemizi sonuna kadar zorlamak istemiyoruz, hani ikinci bir monitör isteğimiz var. Bütçemizden kalana ekleyerek iki ay içerisinde alabiliriz.