2500 TL telefon önerisi

POCO M3 ile M.21'deki işlemci arasında fark yok ki. Bu bütçedeki en iyi cihazlar m 21 ve TCL 10 Plus'dır. POCO M3 fazla pahalı.


Bütçe arttırabilirseniz iyidir.
Snapdragon işlemciler uzun kullanımda exynos'dan daha iyidir. Bunu amiral gemisinde de test edebilirsiniz. Cihazları stres testine sokun exynos'un performansı kısa sürede düşüyor ama SD performansını koruyor. Kaldı ki yarın bir gün GCam kurmak istese SD işlemcilerde daha uyumlu.
 
Günümüz için yetersiz. S6 ve S7'lerde pembe çizgi sorunu çıkabiliyor. 0 daha iyi telefon almak varken 5 yıllık 2.el alınmaz.
Oyun oynanamayacaksa ekran ve kamera daha önemli konumda demek ve bu konuda S7 Edge üstüne telefon yok o fiyatta. Ayrıca sıfır S7 Edge 2600 civarı. Sadece düşünülebilir diye öneride bulundum.
 
Anneye uzun ömürlü bir şey almak daha mantıklıdır diye düşünüyorum. 5 yılını doldurmuş bir S7 edge'in en fazla 2 yılı kalmış.
 
Snapdragon işlemciler uzun kullanımda Exynos'dan daha iyidir. Bunu amiral ge misinde de test edebilirsiniz. Cihazları stres testine sokun Exynos'un performansı kısa sürede düşüyor ama SD performansını koruyor. Kaldı ki yarın bir gün GCAM kurmak istese SD işlemcilerde daha uyumlu.

GCAM konusumda haklısınız ancak elimdeki Exynos 7420 piyasadaki bütün SD810'dan daha güçlü. Exynos kötü değil. Hatta SD662 ile Exynos 9611 aynı yapıda. 4 adet A73 4 adet de A53 çekirdeği var. GPU olarak da aynı olmasa da birbirlerine çok yakınlar.
 
Aynı yapıda SD'nin aynı Exynos'a fark attığı tek nokta güç yönetimidir. Performansta gözle görülür farklardan söz edilemez. Yalnızca Exynos, 3 yıllık bir bataryayı 2 yıldan az uzun bir sürede tüketirken Snapdragon'la bu süre uzar. Uzun vadede performanstaki kayıplar da aynıdır.
 

Geri
Yukarı