2500 TL'ye A320 sisteme Ryzen işlemci önerisi

Cevap için teşekkürler .Ekipman alacağımdan max 5550 alabilirim , BİOS güncellemesini az çok anlayan biri destek almadan yapabilir mi ? sorun çıkmadan 5500 + yeni bir ssd kullanmak istiyorumda..

Watt ile alakası nedir? A320 için fazla önerdiğin işlemci.

Watt ile alakası nedir? A320 için fazla önerdiğin işlemci.
Kardeş, önerdiğin işlemcilerde 1700X var, 95 Watt TDP'si olan işemciyi önerip, 65 Watt TDP'si olan 5600'e A320 için fazla diyorsun, kendinle çelişiyorsun. Watt başına perfomans, verimlilik, mimari vs. 5600'ü A320'ye her türlü takarsın çükü daha az güç tüketip (vaya aynı kalır) daha fazla performans sağlar yeni mimariler. A320'ye 5950X taksanda işlemci anakartın sağladığı ölçüde performans verir. BIOS güncellemeleri ile donanım korunur. Bu demek değil ki A320'ye 5950X tak. Bence A320 çipsete en fazla 5600 önerilmeli. 5600X'in ise TDP'si 5600'e göre PBO açıkken daha yüksek.

Son düzenleme:
Arkadaşlar , R5 5500 aldım ve sisteme taktım sisteme yük binince wattman hatası alıyorum . Format bios güncelleme driver guncelleme denedim işe yaramadı . Sorun ne olabilir destek bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…