2500 TL'ye sistem toplama

40503

Megapat
Makaleler
1
Merhaba Technopat sakinleri!

Recep Baltaş'ın videolarından gaza gelerek bilgisayar toplama kararı aldım ve hangi donanım neye uyar, bu neye takılır, bu şuna uyar mı gibi soruları aklımdan çıkarmak için yine Technopat.net'e geldim. Özellikle GTA V maksimum sistem gereksinimlerine bakarak toplamaya çalıştım ve 2000 TL oldu (kasa ve monitör hariç). Aşağıda belirttiğim sistem özelliklerine göre kasa alacağım fakat ne alacağımı bilmiyorum. Full Tower, Middle Tower gibi kasalar var ve bunlar boyutları açısından böyle isimler almış. Benim aşağıda belirttiğim özelliklere göre kasaya ihtiyacım var bu bi oyun bilgisayarı olacak zaten özelliklerinden de anlayacağınız üzere. Ayrıca sadece kasa değil mesela aldığım işlemci, ekran kartı anakarta uyar mı bunlara da yardımcı olursanız çok sevinirim.

• İşlemci: AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4Ghz 16MB Önbellek 125W 32nm
  • Anakart: MSI 970 GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133Mhz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0
  • Ekran Kartı: ASUS GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB 128Bit Nvidia GeForce DX11
  • RAM: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Savage RED DDR3 1600Mhz CL9 XMP
  • SSD: Kingston 120GB V300 Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 450MB Yazma 450MB)
  • Harddisk: WS 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache

Evet sistemim böyle olacak fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar 2500 TL olacak en fazla. Kasa en fazla 500 TL olacak yani anlaşılan. 550 TL falan olursa da söyleyin o kadarlık sıkıntı değil. Birde benim fazla bi bilgim olmadığı için size sormak istiyorum işlemcide 32nm diyor mesela bu ne anlama geliyor? SATA 3.0 falan bunların ne anlama geldiğini bilmiyorum o konudada yardımcı olursanız sevinirim çünkü ilk defa masaüstü bi bilgisayar toplayacağım ve üniversite hayatıma kadar kullanacağım içinden parça değişimi falan da yapacağım ilerde tabii ki. Neyse lafı fazla uzatmadan yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar, bi hatam, yanlışım olduysa affola.

İyi Forumlar!

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı